Oare sunt jocurile lui Raed Arafat sau…? Ofițeri de la ”Doi și-un sfert”, detașați în conducerea tuturor centrelor județene de gestionare a crizei COVID 19

Claudia Popa

Un scandal stă să izbucnească, după ce presa a scos la iveală o situație care face ca transparența instituțiilor din România să devină doar un vis frumos.

În data de 16 aprilie 2020, într-un ordin intern semnat de Raed Arafat, și aflat în curs de implementare se prevede detașarea de ofițeri ai Direcției Generale de Informaţii și Protecție Internă (DGIPI), fostul „Doi și-un sfert”, în conducerea tuturor centrelor/comitetelor județene de gestionare a crizei COVID 19.

În această perioadă, comunicarea cu privire la felul în care se cheltuiesc banii publici este zero, iar Raed Arafat introduce și serviciul secret în povestea achizițiilor de materiale anti-COVID-19.

Noi nu credem că introducerea ofițerilor serviciului secret ține de secretizarea sau protejarea achizițiilor de materiale. Până la urmă, e treaba DNA-ului. Credem că ține de cu totul și cu totul altceva… Oare, nu cumva, ofițerii sunt puși pe post de Bau-Bau?

La momentul de față, știm că numele lui Arafat apare pe toate actele de achiziţii la suprapreţ a materialelor de protecţie de la o firmă ţinută în spate de o bucătăreasă și în spatele căreia se află un fost securist.

„Începând cu data de 17.04.2020, Centru Național de Coordonare și Conducere a intervenției și centrele județene/al municipiului București de coordonare și conducere a intervenției se completează cu personal din cadrul Direcției Generale de Informaţii și Protecție Internă/structurilor subordonate, pe întreaga durată a stării de urgență. Personalul de specialitate va asigura sprijin comandantului acțiunii la nivel național și șefilor centrelor județene/al municipiului București, privind evaluarea permanentă a situației incidente răspândirii infecțiilor cu SARS-COV 19. La ședintele comitetelor județene vor participa în calitate de invitați și reprezentanţi ai DGIPI”, scrie în ordnul intern dat publicității de Rise Project.

Secretarul de stat a precizat că detașarea acelor ofițeri a fost făcută pentru că ei știu cel mai bine ce se petrece pe linie la toate serviciile din interiorul Ministerului.

Potrivit lui Arafat, ofițerii ar fi doar colaboratori, au rol și de a identifica fake-news-urile. În schimb, pe parte de Direcție de Sănătate Publică, nu au nici o atribuție.

Pot să sprijine DSP-urile pe partea de introducere date în baza de date care aparține chiar Ministerului de Interne. Se lucrează la o platformă comuna a Ministerului de Interne. Adică o avem deja, nu se elaborează acum, ci se îmbunătățește cu STS – implicat la partea cu baze de date, normal. Îmbunătățirea comunicării și a fluxului informațional, asta este principala lor activitate”, a spus Raed Arafat, potrivit sursei citate.

Comandantul DGPI, Tiberiu Silviu Dumitrache a fost numit în ianuarie de ministrul Marcel Vela la conducerea instituției. Dumitrache este băiatul colonelului SRI Gheorghe Dumitrache, condamnat penal pentru că a acordat protecției mafiei petrolului la finalul anilor ‘90.

Totodată, șeful DGPI este și ginerele lui Liviu Luca, fost lider sindical la Petrom și partener cu celebrul Sorin Ovidiu Vîntu, alături de care a fost condamnat definitiv în 2018, pentru fraude economice și grup infracțional organizat.

Oare jocurile cui le face Raed Arafat? Sau ce ordine execută?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *