Interese uriașe și bani mulți în jurul Romgaz SA

Iulian Iacobescu

Se pare că tunurile date de Volintiru au aprins imaginația hienelor din PNL și a oamenilor de afaceri ce gravitează în jurul acestora. Din informațiile noastre, rezultă că s-a format un grup de presiune a unor oameni de afaceri strâns uniți în jurul Ralucăi Turcan.

Interesul lor este să numească noul director general de la Romgaz SA. Acest grup de oameni de afaceri împreună cu membri marcanți ai PNL despre care am amintit în anchetele anterioare, de comun acord cu Volintiru Adrian și la sugestia acestuia, încearcă să numească un om de-al lor ca să poată continua nestingheriți jaful de acolo.

Pentru asta, au pus la bătaie toate resursele, apelând la viceprim ministrul Raluca Turcan. Vârful de lance este Gabriel Hâncu, de la firma TRITON și care face parte din grupul de firme al lui Dan Stratan (despre tunurile lui Dan Stratan și Gabi Hâncu vom reveni). Acesta este secondat de cunoscutul om de afaceri Ioan Niculae de la InterAgro (cu interese puternice la Romgaz, fiind și judecat în Dosarul Romgaz InterAgro, pentru un prejudiciu de 62.000.000 de euro).

De ce ar face domnul Hâncu presiuni puternice pentru a-și pune director la Romgaz? Pentru că a primit de la domnul Volintiru proiectarea și consultanța de la termocentrala de la Mintia, unde ”face cărțile” tot în favoarea firmei ROMELECTRO cea care are și contractul de la termocentrala Iernut și care este întârziat cu un an, dar, bineînțeles, s-a prelungit termenul fără probleme că doar nu degeaba s-au făcut plăți în avans de către Volintiru.

La Iernut este un alt caz de DNA, deoarece directorul economic Bobar nu a fost de acord să semneze acele plăți (vom reveni cu amănunte). Deci dacă tot e să plece Volintiru, de ce să nu-și pună omul lor, în joc fiind sute de milioane de euro?

În fond, se schimbă doar numele, dat tot ei rămân la butoane…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *