Întâlniri de tip mafiot între membrii grupului infracțional organizat de la Romgaz SA

Iulian Iacobescu

Se pare că s-a mutat Romgazul la Târgu Mureș. Luni seara, în cel mai mare secret, directorul general al Romgaz SA Adrian Volintiru a avut o întâlnire de taină cu Cătană Cristian, directorul STTM, cu inginerul șef al STTM Alexa Ovidiu, dar și cu Adrian Pușcaș, care este consilierul directorului general pe probleme de securitate la Romgaz. Acest ultim personaj este un fost ofițer SRI dat afară pentru multe probleme (dar vom reveni despre asta) și care, după doi ani de stat și frecat menta a ajuns exact consilierul lui Volintiru.

Se laudă că-l protejează informativ pe Volintiru (probabil de nevastă ca s- nu-l prindă cu amanta). Nici prezența inginerului șef Alexa Ovidiu nu este întâmplătoare, știut fiind faptul că procuroarea șefă a DNA Târgu Mureș stă în apartamentul acestuia.

Probabil că Alexa a primit misiunea să discute cu doamna procuror, să afle dacă s-a deschis vreo anchetă sau, chiar și mai mult, dacă nu a fost începută vreuna, nici să nu înceapă.

După această întâlnire din Târgu Mureș, Volintiru și Pușcaș au plecat împreună la Mediaș (or fi avut declarație pe proprie răspundere, așa cum prevăd ordonanțele militare?) unde, pur și simplu, s-au închis în biroul directorului general și nu au primit pe nimeni toată ziua, încercând, probabil, toate variantele posibile să rezolve aceste probleme exact așa cum Volintiru scapă de ani de zile, indiferent pe unde a fost numit. Este interesant de aflat cu ce acte au plecat din sediul companiei, Pușcaș purtând pe mână o geantă cam voluminoasă.

După toate aceste ”ședințe”, a urmat o alta, cu inginerul șef de la sucursală, Ștefan, și sponsorul principal al lui Volintiru, Vancea. Probabil pentru a pune la dispoziție sumele necesare asigurării liniștii și libertății lui Volintiru.

Interesant unde vor ajunge banii… Antonel, știi ceva?

Având în vedere că șefa DNA Târgu Mureș stă într-un apartament al lui Alexa, o verigă importantă în lanțul infracțional organizat al corupției de la Romgaz SA, și având în vedere că DNA Târgu Mureș nu s-a autosesizat, nu ar fi, oare, cazul, ca DNA structură centrală să verifice mai atent ce se întâmplă acolo?

Redacția vineri13.ro mulțumește cititorilor care ne ajută cu informații în realizarea anchetelor de presă. Rugâm în continuare cititorii să ne scrie pe adresa vineri13ro@gmail.com

Vom începe o serie de dezvăluiri despre corupția endemică de la Romgaz SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *