Încet-încet, prădătorii din PDL revin la butoane. Transelectrica SA

Claudia Popa

Este vorba de Cosmin Monac, un avocat obscur din București care a fost numit la Transelectrica pe poziția de director la Unitatea de Management Active neavând pregătirea necesară pentru a ocupa această funcție.

Culmea este că răspunde și coordonează Direcția exploatare mentenanță, Direcția investiții și Direcția tehnică. Inițial, a intrat tiptil pe ușa din dos pe poziția de consilier pe probleme de investiții și fonduri europene al domnului Nițu Cătălin, director general al Transelectrica SA. Care domn Nițu, se pare, că este fericitul posesor al unei pensii speciale și nesimțite MAI.

Monac Cosmin este poreclit și ”Căpușă” în sistemul energetic. De ce? El are o istorie veche, fiind numit în 2011 director la SMART SA, la vremea respectivă fiind propus de Gheorghe Seculici, socrul fostului primar de Arad Gheorghe Falcă.

Băiat de fost securist, era normal să fie susținut și de foștii colegi ai tatălui. Este vorba de Dan Grigoriu, fost ofițer SRI, judecat în afacerea Jimbolia.

Un alt susținător puternic a fost Gheorghe Ștefan zis Pinalti, primar din Piatra Neamț. Chiar dacă, la vremea respectivă, în 2012 s-a vopsit în galben trecând la PNL, a fost, totuși, schimbat din funcția de director al SMART SA, fiind și dat în judecată de această companie.

În momentul în care a fost revocat din funcție, a refuzat predarea gestiunii, a decuplat faxurile și telefoanele, s-a baricadat în birou și a distrus mai multe documente ale societății. În final, a fugit cu cardurile, cu documentele, cu ștampila rotundă și cu autoturismul societății.

Nici unul dintre prejudiciile suportate de societate nu a fost recuperat.

Se pare că pe documentele ridicate de DNA s-a așternut praful… Doar e de la PDL-PNL, nu-i așa?

Cam ăsta este profilul prădătorului PDL-PNL pus din nou la borcanul cu miere al banului public.

După plecarea acestuia, au avut loc și percheziții ale DNA la sediul SMART SA. Mai mult de atât, în urma unui control al Curții de Conturi, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu un prejudiciu de 46, 26 milioane de lei, lucrarea fiind înaintată Ministerului Public.

Facem precizarea că, înainte de a fi director la SMART SA, era directoctorul unui SRL care vindea salopete. Din informațiile noastre rezultă că este angajat cu câteva ore și la Ministerul Transporturilor.

Întrebare pentru domnul ministru al Transporturilor, Lucian Bode: este adevărat că Monac Cosmin este și angajat al Ministerului Transporturilor?

Ultimele informații din cadrul Transelectrica SA sunt că datorită presiunilor venite dinspre vechiul PDL, Cosmin Monac va fi numit, pe 24 aprilie, director general al Transelectrica SA, săpându-l temeinic pe actualul director general Nițu Cătălin, pensionar MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *