Iată ce ascunde Orban în scandalul exporturilor de bușteni românești!

Iulian Iacobescu

Scandalul lemnului românesc care ia calea exportului începe să ia amploare, mai ales după ce spațiul online a fost invadat cu zeci de imagini ale dezastrului din pădurile României.

Partidul Social Democrat ia atitudine în acest scandal și arată ce se ascunde, de fapt, în spatele gestului premierului Ludovic Orban de a lua apărarea unei companii private din domeniul exploatării lemnului.

Deși imaginile arată clar că ne pleacă pădurile din țară, Orban se face că nu vede și declară, senin, că România este importator de lemn și nu exportator.

”România este importator net de masă lemnoasă, am importat milioane de tone inclusiv din Germania, Austria, Polonia, Ucraina. Au fost furtuni foarte puternice şi sunt foarte multe căzături. Din cauza asta, preţul masei lemnoase a coborât destul de mult şi este mai rentabil uneori să achiziţionezi lemn din aceste ţări decât să cumperi lemn care este exploatat în România”, a spus Orban.

Reprezentanții PSD spun, însă, că este vorba despre o adevărată ”mafie a lemnului”.

”În timp ce românii sunt ținuți în case, pădurile pleacă din România.

Imaginile cu zeci de camioane încărcate cu bușteni, care au umplut în ultimele zile șoselele României sunt rezultatul politicii dezastruoase a guvernului #PNL!

În timp ce rețelele sociale sunt pline de imagini cu jaful din pădurile României, Orban ia apărarea unei companii private din domeniul exploatării lemnului, spunând că România este importator de buștean.

Ce NU spune Orban:
Ministerul Mediului condus de Costel Alexe a eliberat, în ultimele luni, ZILNIC, 10.000 de avize pentru transportul lemnului, după ce guvernul PNL a desființat prin OUG Garda Forestieră Națională.

România trimite masiv în spațiul comunitar cherestea și plăci, adică bușteni prelucrați rudimentar, ca să dea bine în statistică, iar șefa Vămii Agigea, care a blocat în portul Constanța 78 de containere încărcate cu 3.000 mc de cherestea a fost schimbată din funcție.

Păduri seculare sunt rase complet sub masca ’’regenerării’’, iar camioanele încărcate cu zeci de tone de lemn nu sunt minim verificate.

Somăm Guvernul României să stopeze mafia lemnului, să interzică exportul de cherestea, să repornească sistemele dezvoltate de guvernarea #PSD pentru controlul tăierilor de lemn și să oblige instalarea de sisteme GPS pe camioanele care transportă lemn!
OPRIȚI jaful din păduri!”, precizează Partidul Social Democrat.

În timp ce românii sunt ținuți în case, pădurile pleacă din România.Imaginile cu zeci de camioane încărcate cu bușteni, care au umplut în ultimele zile șoselele României sunt rezultatul politicii dezastruoase a guvernului #PNL! În timp ce rețelele sociale sunt pline de imagini cu jaful din pădurile României, Orban ia apărarea unei companii private din domeniul exploatării lemnului, spunând că România este importator de buștean. Ce NU spune Orban:Ministerul Mediului condus de Costel Alexe a eliberat, în ultimele luni, ZILNIC, 10.000 de avize pentru transportul lemnului, după ce guvernul PNL a desființat prin OUG Garda Forestieră Națională.România trimite masiv în spațiul comunitar cherestea și plăci, adică bușteni prelucrați rudimentar, ca să dea bine în statistică, iar șefa Vămii Agigea, care a blocat în portul Constanța 78 de containere încărcate cu 3.000 mc de cherestea a fost schimbată din funcție.Păduri seculare sunt rase complet sub masca ’’regenerării’’, iar camioanele încărcate cu zeci de tone de lemn nu sunt minim verificate. Somăm Guvernul României să stopeze mafia lemnului, să interzică exportul de cherestea, să repornească sistemele dezvoltate de guvernarea #PSD pentru controlul tăierilor de lemn și să oblige instalarea de sisteme GPS pe camioanele care transportă lemn!OPRIȚI jaful din păduri!

Publicată de Partidul Social Democrat pe Vineri, 10 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *