Dictatură! Polițist, amendat după ce a dezvăluit jaful din pădurile Sucevei!

Claudia Popa

Bogdan Bănică este polițist criminalist și preşedinte executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România. Acesta a fost amendat de superiori pentru că a făcut dezvăluiri despre mafia tăierilor ilegale de păduri.

În urmă cu o săptămână, acesta a scris pe Facebook despre nereguli în activitatea șefului Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava. 

”Ca lider sindical sau ca simplu cetăţean, în pofida ameninţărilor, îmi asum riscuri majore în a face publice astfel de informaţii. Dar trebuie să înţelegem cu toţii că dacă tăcem, nu vom reuşi să schimbăm niciodată nimic în ţărişoara asta…

Sunt semnale din multe direcţii cum că, protejate de această pseudostare “de urgenţă”, firmele care comercializează lemn îşi fac de cap. Şi nu pot face asta decât cu acceptul şefilor cu atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de material lemnos!

𝗔𝗺 𝗿𝗲𝘇𝗼𝗻𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 𝘀𝘂𝘀𝗽𝗶𝗰𝗶𝘂𝗻𝗶 că informaţia pe care am primit-o (foto) face referire la comisarul-şef de poliţie 𝗖𝗟𝗜𝗠 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻, şeful 𝗕𝗶𝗿𝗼𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗮𝘁𝗲𝗿𝗲 𝗮 𝗗𝗲𝗹𝗶𝗰𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗮𝗱𝗿𝘂𝗹 𝗜𝗣𝗝 𝗦𝘂𝗰𝗲𝗮𝘃𝗮, unul dintre mulţii autodeclaraţi lingăi de boturi de pantof, servili până la moarte sistemului, doar pentru păstrarea funcţiei şi a beneficiilor (legale?) pe care aceasta i-o conferă.

Desigur, ca orice alt incompetent notoriu, în loc să-şi îndeplinească atribuţiile din fişa postului (combaterea delictelor silvice), este numit adesea preşedinte sau membru al consiliilor de disciplină pentru cercetarea şi sancţionarea cât mai drastică a poliţiştilor vocali şi incomozi care realizează şi nu acceptă matrapazlâcurile superiorilor, de pe urma cărora avem toţi de suferit.

⚠️ Serviciul Judeţean Anticoruţie Suceava, Direcţia Generală Anticorupţie , procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi voi sunteţi în autoizolare? Domnule chestor Cătălin Ioniţă șeful #DGA, şi instituţia pe care o conduceţi este în carantină pe perioada stării de urgenţă? ⁉️ #casăştim
🛑 Dați și voi un #share, poate aud și urechile domniilor lor…

🆘 Între timp, Comisia Europeană a demarat procedura de infringement pentru eşecurile sistemice în formă continuată ale autorităţilor din România cu privire la protecţia pădurilor….

Bogdan Bănică
Preşedinte executiv Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS”, a scris Bănică.

#corupţiaUCIDE 🛑 Ca lider sindical sau ca simplu cetăţean, în pofida ameninţărilor, îmi asum riscuri majore în a face…

Publicată de Bogdan Bănică pe Sâmbătă, 4 aprilie 2020


Pentru postarea deosebit de dură la adreșa șefului de la Delicte Silvice, polițistul Bogdan Bănică a fost amendat cu 500 de lei.

Bănică, însă, nu s-a lăsat intimidat și a continuat să vorbească.

”Cu câteva zile în urmă mi-am permis să aduc la cunoştinţa opiniei publice o informaţie primită în privat, conform căreia comisarul-şef de poliţie CLIM Marian, şeful Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava este suspectat de comiterea unor fapte de corupţie: https://www.facebook.com/…/a.92423428773…/1649785911841907/…

Foarte revoltat, “Marean” a solicitat cercetarea mea disciplinară. La 5 zile, şeful lui “Marean”, comisarul-şef de poliţie MONOR Dumitru, mi-a trântit o amendă de 500. Să fie primit, acu de Paşti. https://m.adevarul.ro/…/criminalist-cunoscut-am…/index.html…

⚠️ De peste două decenii caut probe şi mijloace materiale de probă pentru dovedirea infractorilor. Altceva nu ştiu să fac, sunt criminalist, 𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗺𝗶-𝗲 𝗺𝗲𝘀𝗲𝗿𝗶𝗮!

Și mă pun pe treabă: încep să adun probe, să caut informaţii, să încerc să înţeleg înverşunarea coloneilor Clim şi Monor. 𝗨𝗻𝘂𝗹 ş𝗲𝗳 𝗕𝗶𝗿𝗼𝘂 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗶𝗰, 𝗰𝗲𝗹ă𝗹𝗮𝗹𝘁 ş𝗲𝗳 𝗱𝗲 ş𝗲𝗳 𝗱𝗲 𝗕𝗶𝗿𝗼𝘂 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗶𝗰.

🆘 Şi aflu că pe 13 ianuarie, într-o binecuvântată zi de luni, vărul comisarului Clim Marian cel revoltat, respectiv CLIM Armand-Alin, băiat foarte bine pregătit, obţine prin concurs (cum altfel?) funcţia de economist stagiar. Unde? La 𝗢𝗰𝗼𝗹𝘂𝗹 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗶𝗰 𝗙ă𝗹𝘁𝗶𝗰𝗲𝗻𝗶! Sunt convins că a studiat pe brânci şi s-a pregătit temeinic să fie în acelaşi domeniu ca vărucu șef “Marean”: 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗶𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿ă . Mille bravos! Coincidență! 🤬 (foto 1)

🆘 Mai sap puţin şi mai aflu că în comuna Cornu Luncii de lângă Fălticeni-Suceava există o societate. Ade-Paul. Despre care tot muritorul, de la primar până la zilier cică ştie că este vizitată de comisarul-şef Monor Dumitru (şeful lui Clim de la Silvic), cel care prompt mi-a făcut cadou amenda. Cică are frecvent bucurii de acolo. Ghiciţi domeniul de activitate al firmei “de casă” SC ADE-PAUL SRL? 𝗧ă𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 ş𝗶 𝗿𝗶𝗻𝗱𝗲𝗹𝘂𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗲𝗺𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶… Tot 𝗖𝗼𝗶𝗻𝗰𝗶𝗱𝗲𝗻ţă, fmm!🤬 (foto 2)

🛑 Ne mai întrebăm cum dispar pădurile în câţiva ani, că rămânem fără aer? Cine îi ţine în spate pe aceşti ticăloşi? Ai să-mi dai încă o amendă, comisare Monor? Penabililor!

Domnule secretar de stat Bogdan Despescu, domnule inspector general al Poliţiei Române Liviu Vasilescu, înţeleg că Suceava e în izolare, dar nici nu vreţi să auziti ce lupi aţi pus paznici la oi? Ticăloșii #ăștia penabili îmi dau mie amendă pentru că am curajul să vorbesc?! Infecții ăștia alde Clim și Monor conduc Poliția Română, oameni buni! Și mai am multe să vă spun, despre mulți…
#Distribuiţi vă rog, doar societatea civilă şi în numele poliţiştilor integri mai poate face ceva… E un strigăt… #Help…. 😞

⚠️ Poliţia Română e în moarte clinică. România e în moarte clinică…nici măcar ventilatoarele mecanice nu ne vor ajuta să respirăm fără păduri… 😥
#DGAdoarme #MAIdoarme #IGPRdoarme
#STOPdefrişărilor #share

Bogdan Bănică
-polițist criminalist-
-avertizor public de integritate cf. Legii 571/2004-
Preşedinte executiv Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS”, a explicat polițistul.

#lapiovra #deastaamluatamenda🛑 Cu câteva zile în urmă mi-am permis să aduc la cunoştinţa opiniei publice o informaţie…

Publicată de Bogdan Bănică pe Miercuri, 15 aprilie 2020


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *