Gigant al tutunului la nivel mondial finanțează un vaccin anti COVID – 19

Claudia Popa

Compania biofarmaceutică Medicago, cu sediul central în Quebec, Canada, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a anunţat producerea cu succes a unei particule de tip virus (VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2.

Potrivit Medicago, companie cu 450 de angajaţi în Canada şi Statele Unite, în care Philip Morris, gigant al tutunului, a investit 15 milioane de dolari, vaccinul este unul candidat pentru anihilarea COVID-19. Acesta trebuie, însă, testat.

Astfel, producerea particulei tip virus este un prim pas în dezvoltarea unui vaccin eficient, care ar putea fi disponibil pentru testare începând cu luna iulie, informează zf.ro.

„Ritmul progresului iniţial pentru COVID-19 poate fi atribuit capabilităţii platformei noastre bazată pe plante, care este capabilă să producă soluţii de vaccinuri şi anticorpi pentru a contracare acest risc global pentru sănătatea publică. Capacitatea de a produce un vaccin candidat în decurs de 20 de zile după obţinerea genei este un factor de diferenţiere major pentru tehnologia noastră dovedită. Această tehnologie ne permite să efectuăm o extrapolare cu o viteză fără precedent pentru a putea să combatem COVID-19″, a afirmat Bruce Clark, CEO Medicago.
Menționăm că, în 2012, Mediago a produs câteva milioane de doze de vaccin monovalent pentru gripă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *