Gabriela Firea: ”Și copiii trebuie să fie testați!”

Claudia Popa

Primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, a explicat că la Spitalul Gomoiu s-a realizat o triplă achiziție de aparatură modernă: aparat de testare pt COVID 19 RT- PCR, RMN si Computer Tomograf.

”Tripla achizitie de aparatura moderna la Spitalul de copii Gomoiu: aparat de testare pt COVID 19 RT- PCR, RMN si Computer Tomograf.
Si copiii trebuie sa fie testati! Chiar daca nu se deschid scolile si gradinitele, cei mici pot intra in contact cu persoane care s-au intors din strainatate, cu prieteni sau cu vecini si se pot imbolnavi de noul coronavirus.

De aceea am fost azi la aceasta unitate medicala, la spitalul Gomoiu, cea mai mare investitie in domeniul sanatatii din ultimii ani, de fapt singurul spital construit de la zero in ultimele trei decenii, pentru a anunta ca vom achizitiona de urgenta un aparat de testare Real Time Multiplex PCR pentru copiii care ajung la acest spital.

Am decis sa luam aceasta masura pentru ca timpul de asteptare a rezultatelor testelor pentru micii pacienti, care erau realizate in cele doua spitale de specialitate, Spitalul Victor Babes si spitalul Matei Bals, era destul de lung.

Odata cu achizitionarea acestui aparat PCR, medicii de la spitalul Victor Gomoiu vor putea afla foarte rapid daca un copil care a ajuns la camera de garda sau la Unitatea de Primiri Urgente este bolnav de noul coronavirus sau nu si astfel vor putea sa administreze tratamentul corect in cel mai scurt timp.

Astfel, chiar în această săptămână, pe ordinea de zi a ședinței CGMB se afla și propunerea de achiziționare de către Primăria Capitalei, prin ASSMB, în cadrul proiectului ‘Şi copiii trebuie testați’, a acestui aparat Real Time Multiplex PCR. Suma necesara va fi asigurata din bugetul local.

Directorul medical al spitalului ‘dr. Victor Gomoiu’, Diana Ionescu: “Ne preocupa foarte mult siguranta medicilor, a personalului medical dar si a pacientilor nostri si orice ajutor este binevenit! Multumim din suflet pentru ca ati decis achizitia unui astfel de aparat atat de util, este cea mai buna veste pentru noi pediatrii, mai ales ca, din experienta noastra, copiii nu se incadreaza in definitia de caz, simptomele acestora fiind atipice”.

*Computer tomograf si RMN in valoare de peste 2 milioane de euro*

Prin eforturile Primăriei Capitalei au fost achiziționate : un computer tomograf în valoare de aproape 1,1 milioane euro, precum si un aparat RMN în valoare de aproape 1 milion euro, ambele deja functionale in prezent. În total, în perioada 2016-2019, investițiile Primăriei Capitalei în aparatură pentru Spitalul „Dr. Victor Gomoiu” se ridică la peste 30 milioane de euro.

Nu in ultimul rand doresc sa ii asigur pe toti parintii ca la Spitalul ‘dr. Victor Gomoiu’ au fost luate toate masurile preventive necesare, astfel incat toti micii pacienti sa fie in deplina siguranta!

Directorul Medical al ASSMB, dr. Turkles Ablachim, a detaliat caracteristicile tehnice ale aparaturii achizitionate si a multumit CNCAN: “Instituție care a înțeles că este urgent ca în această perioadă computerul tomograf să funcționeze, și a dat cu responsabilitate, dar și cu celeritate, toate avizele necesare, mai ales ca sunt multi copii care au nevoie de astfel de investigatii“.

Managerul spitalului ‘dr. Victor Gomoiu’ a multumit Primarului General, Gabriela Firea, precum si ASSMB, pentru infiintarea platformei online pacient.assmb.ro si serviciului de asistenta medicala telefonica, ambele degrevand foarte mult munca medicilor din spital.

Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, imediat dupa ce a fost declarată pandemia de COVID-19, a dat dovadă de implicare și de o mare solidaritate cu unitățile medicale aflate în prima linie a luptei cu noul coronavirus, preluând mare parte din cazurile de copii cu boli infecțioase care se prezentau, anterior pandemiei, la Spitalul „Victor Babeș” sau la Insititutul „Matei Balș”.

Astfel, la Spitalul Gomoiu vin acum toate cazurile de copii cu boli eruptive (ex: varicelă, rubeolă, rujeolă, oreion, scarlatina), boli diareice acute; patologie ORL; (ex: otită, amigdalită, sinuzită; boli infectioase neurologice acute (ex: encefalită, meningită)”, a explicat Firea.

Tripla achizitie de aparatura moderna la Spitalul de copii Gomoiu: aparat de testare pt COVID 19 RT- PCR, RMN si…

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 27 aprilie 2020


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *