Fifor arată limitele dezastrului făcut de liberali: ”‼️Guvernul PNL i-a condamnat la moarte pe bolnavii de cancer!”

Claudia Popa

Senatorul social democrat Mihai Fifor susține că, prin măsurile luate în pandemie, Guvernul PNL efectiv i-a condamnat la moarte pe bolnavii de cancer.

”‼️Guvernul PNL i-a condamnat la moarte pe bolnavii de cancer!

Asociaţiile bolnavilor de cancer acuză guvernul Orban că i-a condamnat la moarte pe bolnavii cu afecţiuni oncologice. Liberalii au blocat accesul bolnavilor cronici la tratamentele medicale de specialitate, în perioada Stării de Urgenţă şi apoi în Starea de Alertă.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a trimis o scrisoare premierului Orban în care în acuză că a luat măsuri care au condus la dublarea sau chiar la triplarea deceselor în rândul bolnavilor de cancer.

PNL şi Iohannis au îngrădit, practic, accesul bolnavilor de cancer la diagnostic și tratament. Din cauza lipsei de acces la tratament, afecțiuni oncologice care ar fi putut fi vindecate s-au transformat rapid în cancere incurabile, au avansat din stadii incipiente în stadii terminale.

‼️Guvernul PNL şi Iohannis trebuie să-şi asume aceste decese după ce au blocat accesul bolnavilor cronici în spitale timp de două luni, iar acum mii de bolnavi de cancer sunt obligaţi să stea în picioare, în stradă, la cozi imense, pentru a avea acces la tratament.

Guvernul PNL și Iohannis au ţinut în spitale asimptomaticii, în ciuda recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, sau au ţinut şi ţin şi acum spitalele suport Covid absolut goale.

‼️PSD cere deschiderea urgentă a tuturor spitalelor pentru a se permite accesul la tratament, în siguranţă, pentru bolnavii cronici şi eliminarea restricţiilor de acest tip în viitoare hotărâre privind prelungirea Stării de Alertă.”, a scris Fifor.

‼️Guvernul PNL i-a condamnat la moarte pe bolnavii de cancer!Asociaţiile bolnavilor de cancer acuză guvernul Orban că…

Publicată de Mihai Fifor pe Vineri, 12 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *