Fără corupți în funcții publice? Orban și Cîțu, într-un dosar la DNA

Claudia Popa

Scandalul Unifarm scoate la iveală lucruri pe care premierul Orban și ministrul de Finanțe Florin Cîțu le-ar vrea ascunse. Chiar dacă liberalii și-au asigurat tăcerea presei, prin acordarea ajutoarelor guvernamentale, informații despre jocurile de culise și ”aranjamentele” celor de la putere ies la iveală.

Alexandru Căutiș scrie că

„Premierul Orban și ministrul Câțu apar în dosarul de la DNA, fiind probe că au făcut intervenții la Unifarm pentru a cumpăra măști din Turcia prin anumite societăți comerciale“.

Ați citit probabil zilele trecute despre dosarul deschis de DNA la adresa lui Adrian Ionel, directorul companiei Unifarm și despre faptul că a fost destituit, fiind acuzat de o mită de 760.000 euro, negociată la restaurantul „Bârlogul lupului”.

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban (S), reactioneaza la finalul sedintei Biroului Politic National (BPN) al PNL, joi 24 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Mai era câte ceva de spus, chiar foarte interesant, uitat de DNA. Iată un tablou ceva mai întregit:

  • BSG Business Select, firma inactivă a unui iranian pe nume Alireza Yousefi Jouybari, prinde brusc viață la începutul lunii martie și e gata să aducă măști din Turcia pentru Unifarm. Contractul este parafat pe 5 martie.
  • Pe 11 martie 2020 firma BSG este preluată în mod bizar de Simona Ciulavu, de care se spune că a fost amanta lui Orban. Simona Ciulavu a făcut pușcărie pentru aderare la grup infracțional (Clanul Sportivilor), iar după închisoare a lucrat, întâmplător, la Primăria Capitalei când Ludovic Orban era viceprimar, iar apoi a lucrat la Ministerul Transporturilor când Ludovic Orban era ministru. Coincidență…
  • Pe 16 martie 2020 Adrian Ionel transmite firmei BSG că îi va rezilia contractul fiindcă nu aduce la timp măștile. Sursele noastre spun că imediat Simona Ciulavu a început un asalt de mesaje și apeluri pe telefonul lui Adrian Ionel.
  • Ca să-l convingă pe directorul Unifarm să renunțe la rezilierea contractului cu BSG, Simona Ciulavu îi transmite lui Adrian Ionel că va fi sunat imediat de premierul Orban și de ministrul Câțu.
  • La vreo trei minute distanță de la convorbirea cu Simona Ciulavu Adrian Ionel este sunat de premier, apoi de ministru, ATENȚIE, pe whatsapp (!!!), și ambii îi cer să rezolve cu livrările din Turcia. Coincidență din nou, desigur…
  • Apoi Simona Ciulavu mai are niște premoniții. Îi spune lui Adrian Ionel că va fi sunat de ambasadorul României în Turcia și se întâmplă imediat și acest lucru. Coincidență și asta…
  • Pe 19 martie BSG livrează doar 1.000.000 de măști, nu 3.000.000, câte se angajase prin contract. Contractul este reziliat.
  • Peste o săptămână Adrian Ionel este anunțat din vamă că un TIR cu măști din Turcia vine către el, din partea BSG. Revoltat, știind că a reziliat contractul cu firma BSG, Adrian Ionel anunță Direcția de Investigare a Criminalității Economice (DICE). Respectivei structuri i-a pus la dispoziție mesajele din partea Simonei Ciulavu și dovezile că a fost sunat pe whatsapp de Orban și Câțu. Aceasta se întâmpla în urmă cu vreo două luni.
  • Fiind vorba de înalți demnitari, Direcția de Investigare a Criminalității Economice a înaintat (sau ar fi trebuit să înainteze la DNA) probele.
  • Cert este că peste două luni distanță DNA se decide să facă o anchetă, dar nu despre Ciulavu-Orban-Câțu, ci despre Adrian Ionel, despre care Ciulavu zice că ar fi pretins un comision de 18% unui intermediar pentru aceste măști, a punctat Căutiș.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *