DNA? Hai să fim serioși… O glumă!

Radu Cristescu

Că Guvernul Orban PNL este cel mai corupt Guvern din ultimii 30 de ani nu este o noutate pentru nimeni, aceasta fiind percepția publică după 7 luni de guvernare Iohannis Orban, conform ultimei cercetări sociologice.

Percepția publică despre corupția pe scară largă și incompetența actualei guvernări reflectă o realitate pe care zadarnic încearcă Orban să o nege. La rândul său, Iohannis își probează încă o dată fățărnicia și dubla măsură. El este tare protector cu corupții PNL, însă extrem de vocal și se arată un adevărat cavaler neprihănit anticorupție când e vorba de PSD.

Actele grave de corupție ale directorului general al Romgaz SA, Adrian Volintiru, par să nu fi trezit interesul DNA și să nu fi atras mânia anticorupție a președintelui Iohannis. Doar e penelist, nu?

Dacă putem zice că recentele cazuri de corupție Unifarm și licitația celor 115 milioane de măști pentru defavorizați sunt ”proaspete”, nu același lucru putem să-l spunem despre actele de corupție ale lui Volintiru.

Am urmărit cu mare atenție ancheta vineri13.ro referitoare la gravele acte de corupție ale lui Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz SA, dar și a altor publicații – Libertatea etc – și ar trebui ca DNA-ul să ia act de probele prezentate de presă și să autosesizeze.

Dar, ce să vezi? DNA-ul îl arestează pe acarul Păun, omul de afaceri Vancea, înregistrat de Volintiru acasă la el și apoi denunțat cum că i-ar oferi bani directorului general al Romgaz SA, într-o încercare disperată (doar de imagine) de a arăta că el nu poate fi corupt.

Acest personaj, Volintiru, un individ corupt până în măduva oaselor (aceasta fiind, de altfel, o însușire a celor de la PNL) a corupt, la rândul său, pentru a-și asigura protecția politică până la cel mai înalt nivel: Antonel Tănase, Florin Roman, Virgil Popescu, Havrileț și lista poate continua.

După ce și-a asigurat spatele politic, Volintiru a bătut și la ușa mai multor servicii secrete și a avut noroc cu ”miloșii” de la ”Doi și-un sfert” care i-au deschis ușa, potrivit Incisiv Național.

Asta după ce s-a lăudat în piață c-ar avea protecția SRI – unde, mai nou, ar fi bătut la uși închise – și că ar fi fost trimis de aceștia la celebrele negocieri cu EXXON-ul.

De fapt, nu m-ar mira acest lucru, DGIPI fiind un serviciu al Ministerului de Interne condus de Marcel Vela, de altfel, un prădător pur sânge.

Banii nu miros a gaz. Nu-i așa, domnule Dumitrache? Sau domnule Vela? Sau amândoi?

Atât arestarea lui Vancea, de către DNA, cât și punerea pe tapet, mai nou, a unui dosar vechi prin care Volintiru este amenințat de un mercenar din Legiunea Străină arată clar modul de operare al celebrului ”Doi și-un sfert”.

Pe principiul: ce rea este presa că scoate la iveală furăciunile și faptele de corupție din interiorul instituțiilor statului din subordinea Guvernului și ”câinii latră, caravana trece” Volintiru, cu complicitatea factorului politic și nu numai și-a cumpărat pe bani grei libertatea și scaunul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *