Diaspora la graniță. Radu Cristescu, PSD, la Antena 3: ”Și ei sunt românii noștri și trebuie aduși acasă! ”

Claudia Popa

Diaspora, abandonată de cei pe care i-a votat!

În cadrul emisiunii Cătălinei Porumbel, de la Antena 3, Radu Cristescu – PSD – trage un puternic semnal de alarmă. Întrebat de moderatoare ce părere are de situația tragică a celor 3500 de români blocați la granița Austriei cu Ungaria și care nu pot ajunge în țară, Radu Cristescu a spus:

”Și ei sunt românii noștri și trebuie aduși acasă. Dar am următoarea întrebare: Unde este în acest moment prezentatorul Vanghelionului sau celebrul Rareș ruj roz (Rareș Bogdan – n.r.) care, dacă vă aduceți aminte, înainte de mitingul din 10 august sau la alegerile europarlamentare și prezidențiale bântuia prin diasporă să explice oamenilor pe care tocmai i-a părăsit acum ce nenorocire este în România, ce rea e ”ciuma roșie” PSD și că el cu liberalii și cu Iohannis sunt salvarea poporului. Deci, unde sunt liberalii, guvernul, președintele acum, în aceste momente? Dacă acum erau alegeri, sunt convins că toți liberalii ăștia se buluceau să facă poze cu diaspora. În altă ordine de idei, în acest moment, România este, practic, nepregătită în testarea coronavirusului. Conform informațiilor oficiale, ieri, România avea la dispoziție doar 1524 de teste în cele 7 centre de testare de pe teritoriul său.

Deci, ce facem cu cei 3500 de români când noi avem 1524 de teste? Cum îi testăm când vor ajunge în România? În final, solicit autorităților să nu publice doar cazurile infectate, ci și testele efectuate. Este evident că, dacă ai făcut teste puține, vei avea confirmări puține. De asemenea, cer Guvernului să respecte recomandările OMS privind testarea unui număr cât mai mare de oameni și să comunice numărul de teste efectuate, nu doar pe cel al cazurilor confirmate.

OMS insistă să fie testați cât mai mulți cetățeni, nu doar cei care prezintă simptome. Nu poți lupta cu virusul, dacă nu știi unde se află.

Aici vedem cât de insuficient pregătit este Guvernul Orban, care nici măcar teste nu are”, a explicat Radu Cristescu în cadrul emisiunii Cătălinei Porumbel de la Antena 3.

One thought on “Diaspora la graniță. Radu Cristescu, PSD, la Antena 3: ”Și ei sunt românii noștri și trebuie aduși acasă! ”

  1. Domnule Cristescu, astia abia au terminat lalaiala cu “uite guvernul, nu-i guvernul”, nu le ardea lor de alarme virus si de achizitionarea testelor (desi semnale la nivel international existau cel putin din luna ianuarie).
    Am avut rabdarea sa citesc si Decretul 195 din 16.03.2020 si am constatat ca cetatenilor li se poate restrange dreptul la proprietate privata, dreptul la viata intima si familie, etc, dar n-am gasit nimic despre vreo obligatie in sarcina conducatorilor nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *