Dezastru în Quebec! Canadienii au dat foc antenelor 5G!

Claudia Popa

Scandalul generat de antenele 5G ia amploare în lumea întreagă. Mai nou, provincia La Belle din regiunea canadiană Quebesc este locul în care se dau o serie de atacuri asupra antenelor de telefonie mobilă.

Autoritățile sunt în alertă, speriate de faptul că în spatele atacurilor ar putea fi persoane care sunt adevesarele tehnologiei 5G. Mai mult, autoritățile se tem că mișcarea poate escalada.

În Quebec au fost înregistrate, în ultimele zile, cel puţin şapte incendieri care au vizat antene de telefonie mobilă. Patru atacuri au fost comise în oraşul Laval, în apropiere de Montreal, şi alte trei în regiunea Laurenţilor, la nord de metropola Quebec.

Asemenea incendieri s-au produs și în alte țări, iar diferite grupuri fac o legătură între actuala pandemie de coronavirus şi implementarea acestei tehnologii. Unii oameni se tem, de asemenea, că 5G are ca efect restricţionarea libertăţii persoanelor, în special prin geolocalizare. Unele antene vandalizate în Quebec erau totuşi dedicate tehnologiei 4G.

Irlanda, Marea Britanie, Belgia și Olanda sunt țări unde s-au petrecut incidente similare.

Interesant este că, înainte de a fi incendiată, una dintre antenele vizate a fost subiectul discuţiilor pe reţelele de socializare între grupurile care se opun tehnologiei 5G. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *