De diseară intră în vigoare interdicţia de a circula fără adeverinţă sau declaraţie pe propria răspundere/ MODEL

Iulian Iacobescu

Au mai rămas câteva ore până când intră în vigoare articolul 5 al Ordonanței Militare nr.2/2020, care prevede că deplasările în afara gospodăriei în timpul nopţii (22.00-6.00) sunt permise doar pentru anumite motive, în baza unei adeverinţe de la angajator sau a unei declaraţii pe propria răspundere.

Ea intră în vigoare diseară, la ora 22.00.

Cei care se deplasează între orele 22:00 şi 6:00 vor trebui să completeze, începând de luni seară, în conformitate cu ordonanţa militară emisă de MAI, o declaraţie pe proprie răspundere în care să precizeze motivul deplasării, iar în cazurile speciale, şi traseul acesteia. În cazul celor care merg la serviciu, este necesară o adeverinţă permanentă din partea angajatorului care să ateste că prezenţa la locul de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

”Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu”, informează MAI.

❗Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale❗Rugăm să distribuiți!📢📢🔴Vă punem la dispoziție MODELUL declarației…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Duminică, 22 martie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *