Cunoscută jurnalistă ”îl spulberă” pe Nicușor Dan. Legătura lui cu un fost ministru al lui Ion Iliescu

Iulian Iacobescu

Jurnalista Georgiana Arsene scrie, pe blogul său, un amplu articol în care susține că Nicușor Dan, candidat pentru funcția de primar general al municipiului București, susținut de PNL .i USR PLUS, își trage singur gloanțe în picior.

Mecanismul este unul foarte simplu, Nicușor Dan lăudându-se pe pagina de Facebook cu faptul că este susținut de Andrei Pleșu. Care Andrei Pleșu, la rândul său, s-a dovedit a fi antiromân în trecut.

Că Nicușor Dan nu e vreun geniu politic – de fapt, nu are deloc simțul politicii – nu e un secret pentru nimeni. Dar în momentul în care pare să facă tot posibilul să nu fie votat, situația devine cel puțin nostimă… Lași campania pe mâna lui Pleșu?

În după-amiaza asta mi-a atras atenția o postare – evident, sponsorizată!!!!!! – a lui Nicușor Dan – în unele cercuri alintat cu duioșie ”Plicușor Ban” (nu mă întrebați de ce, nu știu, lumea e rea și perversă) – care îi mulțumește lui Andrei Pleșu pentru susținere.

Acum 8 ani, la începutul campaniei, când notorietatea mea era sub 10%, a scris un articol de susținere în Dilema, care a atras multă lume în campanie.

Acum vreo 6 luni, am luat un taxi și taximetristul mi-a spus: „să știți că săptămâna trecută l-am luat pe dl. Pleșu și mi-a vorbit foarte frumos de dumneata”.

De acum opt ani, se pare că aceste două mari personalități – Pleșu&Nicușor nu au reușit să se cunoască personal. În schimb, Pleșu îi face gratuit campanie electorală lui Nicușor prin taxiuri. Iar știrea – pentru cine simte cu adevărat lucrurile – este că Nicușor e cunoscut de bucureșteni, de oamenii simpli – vedeți cazul taximetristului dat pe spate – ori, poate, traumatizat? – de personalitatea copleșitoare a lui Nicușor Dan.

Lași campania pe mâna lui Pleșu? Andrei Pleșu, însă, spune – cu toate că acum 8 ani îl lăuda pe Nicușor – că nu îl cunoaște personal.

„Dintre candidatii viitoarei campanii electorale avind ca tinta Primaria Capitalei, cel mai plauzibil, din punctul meu de vedere, este dl Nicusor Dan. Nu-l cunosc personal, dar stiu ce a facut si ce face si mi se pare ca are marele atu de a nu semana cu nici unul dintre antecesorii si dintre contracandidatii sai. E limpede ca ii pasa de infatisarea orasului (in beneficiul careia a intervenit eficace in mai multe rinduri, chiar daca i-au lipsit „pirghii” de anvergura), scrie Pleșu.

Sărac, cinstit, nobil – așa îl vede Pleșu pe Nicușor

Scriitorul demonstrează că nu e atras de banii lui Nicușor, prezentându-l și drept sărac – vorba aia, sărac și cinstit, cu idealuri.

Lași campania pe mâna lui Pleșu?

Imi place si precaritatea – de care nu se lasa demobilizat – mijloacelor lui financiare, startul dezavantajos pe care il ia, alaturi de „veterani” agili, „baieti de baieti”, hirsiti in gherila politica dimboviteana. Imi place, pe scurt, gratuitatea, nu lipsita de o anumita noblete, a demersului sau. Istoria ultimilor ani m-a invatat sa fiu pregatit pentru orice dezamagirea adăugat Andrei Pleșu.

Nicușor Dan, însă, își trage singur gloanțe în picior. De ce? Simplu.

Pentru că alăturarea numelui său de al lui Pleșu, care spunea că românii sunt niste animale pe care UE încearcă să le domesticească nu îi va aduce nici un plus de imagine.

”NATO încearcă să ne organizeze, UE încearcă să ne domesticească. Degeaba. Apa trece, pietrele rămân, avem șapte vieți în pieptul de aramă, românul nu piere. Nu moare și nu se transformă. Se adaptează. Se descurcă”, a scris Pleșu, notează Georgiana Arsene pe blogul său, inprimalinie.org.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *