Cristian Tudor Popescu, făcut praf de un coleg de breaslă: ”Dominat de inconștiență, patologic, propagandistic, prostesc, isteric sau de neam prost? ”

Iulian Iacobescu

Cunoscutul jurnalist Cornl Nistorescu scrie, într-un editorial din cotidianul.ro, un articol dur la adresa colegului său Cristian Tudor Popescu, în care amintește că acesta, care acum s-a poziționat clar împotriva oamenilor care au ieșit să protesteze pașnic în Piața Victoriei, era un apărător al minerilor.

Nistorescu spune că rândurile mari ”din vămi, de la ieșire sau de la plecarea din țară (fiecare cu necazul lui) ne spun destule despre tensiunile și așteptările adunate în sufletele oamenilor. Nici un calculator și nici o enciclopedie nu pot strînge multitudinea de reacții și situații omenești trăite în aceste zile”

În ceea ce privește acuzația că, prin protestul din Piața Victoriei s-a încălcat legea, Nistorescu este de părere că răbufnirea ”de bucurie a fost stimulată și de improvizațiile guvernului, de cele trei zile de mînă moartă la scriitorii de amenzi” , dar și de ”florilegiul intelectual” al lui Crstian Tudor Popescu.

”Poate și de ” florilegiul intelectual” al lui Cristian Tudor Popescu, nici nu știu cum să i-l cataloghez. Dominat de inconștiență, patologic, propagandistic, prostesc, isteric sau de neam prost? Cultul în cap în materie de tenis și de film, alde Cristian Tudor Popescu, un soi de nevrotic de serviciu la Digi TV, s-a grăbit să-i catalogheze drept ”ratați” pe cei cîțiva participanți la un protest improvizat în Piața Victoriei. Minute întregi, Popescu a încropit o rușine de descriere a portretului de ratați și de rebuturi deomocratice al celor aflați în Piață. C T Popescu este cunoscut ca mare doctor în materie de justificat sau de ridiculizat proteste în interesul puterii sau de demolat mișcări și decizii care îi încurcă patronii și protectorii.

Poate unii nu știu că CTP-ul era un apărător al minerilor sau un scuipător de serviciu la adresa celor care protestau împotriva FSN prin 1990, tot în Piața Victoriei. Cînd protestele #Rezist din Piața Victoriei au dat în clocot, CTP a fost la mică distanță de Rareș Bogdan și de Moise Guran, ocupînd un rușinos loc 3-4, la concurență cu Stelian Negrea și Oreste.
Cît de ”ratat” este CT Popescu față de protestatarii din Piața Victoriei? Sigur, Popescu poate fi inclus în categoria cetățenilor ”ratați”. Și poate concura cu brio la un loc de frunte în clasamentul păreriștilor cu efecte nocive asupra libertăților cetățenești. Aș zice chiar și în cazurile de înțelegere a democrației.
Cît despre restul operei sale, nu pot zice nici pîs!”, a scris Nistorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *