Radu Cristescu, adevărul despre votul de azi: ”PSD a ales grija față de oameni în detrimentul propriei imagini”

Cunoscutul politician, membru al Partidului Social Democrat, a explicat, exclusiv pentru vineri13.ro, care a fost situația votului.

Radu Cristescu susține că, în acest moment în care România trece printr-o perioadă foarte grea, avem nevoie de un Guvern funcțional, de un Guvern cu puteri depline.

”În vremuri normale, Guvernul Ludovic Orban sau Lucovid Orban nu ar fi primit nici un vot de la PSD. Cu atât mai mult, după ce au pus în pericol, într-un mod cinic premeditat, iresponsabil, siguranța și sănătatea oamenilor, pentru singurul lor proiect de țară: alegeri anticipate.

Specialiștii, singurii care fac ceva vizibil în aceste zile, ne-au avertizat că situația va fi mai grea cu fiecare zi care trece. Cel mai probabil, peste câteva zile și Parlamentul va fi în incapacitate de a se întruni. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă Guvernul ar fi în continuare cu puteri reduse, iar Parlamentul pus în imposibilitatea de a se întruni? Cum poți să acționezi eficient fără legislație, fără posibilitatea de a da Ordonanțe de Urgență care, fie vorba între noi, acum chiar sunt urgente?

De aceea, PSD consideră că avem nevoie de un Guvern cu puteri depline, un Guvern funcțional.

Peneliștii, mult, mult mai periculoși decât coronavirusul, probabil –adică sunt convins – că nu vor fi capabili să gestioneze această criză cu care se confruntă România, însă autoritățile direct implicate în gestionarea crizei din Sănătate – și aici vorbesc de medici, grupul tehnico-științific, poliție, autorități locale – au nevoie de un sistem funcțional capabil de a răspunde rapid necesităților care vor apărea”, a punctat politicianul.

Veți vota Guvernul Orban?

”Noi, PSD, nu le dăm un CEC în alb. Nu votăm un program de guvernare pentru că, pur și simplu, nu-l au. Acesta este și motivul pentru care mulți dintre miniștri au primit aviz negativ.

Costache și Câțu, cu siguranță, nu aveau ce căuta în acest Guvern. Noi vom vota, însă, pentru ca România să aibă un Guvern funcțional.

Peneliștii sunt niște iresponsabili, dar iresponsabilităților lor nu putem să le răspundem cu aceeași monedă. Românii au nevoie ca, în aceste momente, cineva să fie și responsabil, iar PSD a ales, ca întotdeauna, responsabilitatea și grija față de oameni chiar în detrimentul propriei imagini.

Am văzut cu toții cât de iresponsabili sunt. Eu am un cuvânt pentru ei, care îi caracterizează: imbecili. Iar acești imbecili, în timp ce PSD s-a organizat pentru ca audierile miniștrilor și învestirea Guvernului să se desfășoare extrem de rapid, acești imbecili liberali stau ascunși în vile de protocol.

Atâta pot, atâta fac.

Ei nici măcar pe ei nu au putut să se protejeze. Cum credeți că vor fi în stare să apere România?

Ca să nu mai zic de nesimțita de Violeta Alexandru, care nici măcar nu a răspuns la telefon pentru a fi audiată în Parlament și, cum bine ați văzut, într-un filmuleț care circulă, se prăpădea pe ea de râs împreună cu câțiva fruntași liberali, probabil râdeau de românii care în aceste momente nu au teste.

Nu există teste pentru populație, dar 1000 de teste au fost aduse la Parlament pentru că, din cauza iresponsabilității lui Chițac și a peneliștilor, s-au folosit 1000 de teste pentru ei. În acest timp, foarte mulți, inclusiv medicii de la Spitalul Gerota și alții așteaptă să fie testați. Nu pot fi testați pentru că nu mai sunt teste. Niște imbecili iresponsabili!”, a explicat Cristescu.

Material realizat de Claudia Popa.

5 thoughts on “Radu Cristescu, adevărul despre votul de azi: ”PSD a ales grija față de oameni în detrimentul propriei imagini”

  1. Nu aveti nici o scuza picati guvernul Orban azi si maine ilobligati pe Iohannis sa respecte Constitutia si hotarare CCR si sa numeasca premier PSD,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *