COVID-19. Ungaria a anunțat data la care așteaptă vârful epidemiei

Iulian Iacobescu

Premierul ungar Viktor Orban a decalrat, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că se așteaptă ca vârful epidemiei de coronavirus să fie în data de 3 mai 2020.

Premierul Orban, care a vizitat un spital, a mai afirmat că, până la acel moment, Ungaria va dispune de 5.000 de aparate de ventilaţie mecanică, faţă de puţin peste 2.000 în prezent.

Ulterior, numărul acesta va crește, ajungând la 8000, suficient pentru a trata toți pacienții cu COVID-19 care vor avea nevoie de ventilație mecanică.

Duminică dimineață, potrivit site-ului guvernamental koronavirus.gov.hu, preluat de MTI, bilanţul deceselor a crescut cu 17 cazuri, majoritatea victimelor fiind vârstnici cu boli cronice.

Astfel, totalul deceselor a ajuns la 189, iar cel al infectărilor la 1.916, dintre care 82 înregistrate de la precedenta raportare. În spitale se află 784 de pacienţi, dintre care 61 sunt conectaţi la ventilatoare, iar 250 de persoane au fost externate după ce s-au vindecat.

În ceea ce privește numărul de teste efectuate, până acum vorbim despre 46.353 de teste, însă site-ul guvernamental atrage atenţia că numărul real al purtătorilor este mult mai mare decât al celor confirmaţi cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *