COVID-19. Un gălățean spune, pas cu pas, simptomele avute

Claudia Popa

Marian Bogdan, un tânăr de 24 de ani, din Galați, infectat cu coronavirus, a descris simptomele avute.

Bărbatul nu suferea de boli cronice și nu avea un istoric medical. El spune că s-a întors din Turcia, pe 20 martie 2020, cu zborul de Antalya și bănuiește că de acolo s-a infectat.

Pe 24-25 martie, au început durerile de cap, tusea seacă şi durerile musculare. A urmat diareea, dar şi pierderea mirosului. Abia în momentul ăsta m-am prins că ceva nu e în regulă. Am sunat la DSP, iar DSP-ul m-a pus să sun la 112. Am sunat la 112, ei mi-au zis că trimit o ambulanţă. Au fost surprinşi când au auzit că DSP-ul m-a pus să sun la ei, pentru că normal ar fi trebuit să fiu testat acasă.”, a declarat Marian Bogatu pentru DCNEWS

Ambulanţa i-a dus pe el şi pe prietena sa, cu care locuieste, la Matei Balş. L-au testat doar pe el, pentru că ea nu are nici acum simptome. Rezultatul testului l-a primit pe 2 aprilie seara – a fost testat pe 1 – de la DSP Galaţi.

”Mi-au zis să aştept apel de la DSP Bucureşti. Eram acasă la momentul primirii testului, mă trimiseseră tot cu ambulanţa acasă. Vestea a fost neaşteptată. Mă aşteptam să fiu negativ sau măcar să mă trateze acasă. Am fost sunat pe 3 aprilie de la spital şi mi-au confirmat că sunt pozitiv. Mi-au zis să aştept apelul DSP-ului pentru că, după protocol, ei trebuie să îmi trimită ambulanţa acasă ca să mă aducă înapoi la spital. Numai că de la DSP nu m-a sunat nimeni. Am sunat eu de  „n” ori la toate numerele de la epidemiologie de pe site, la DSP-urile din toate sectoarele, dar nimic, nu răspundea nimeni. Am sunat la Matei Balş, am explicat situaţia, mi-au zis să mai insist şi, dacă nu răspunde nimeni, să sun la 112. Am sunat, evident, la 112, dar ei tot la DSP m-au trimis. Abia duminică, 5 aprilie, am reuşit să dau de cei de la DSP, care au trimis SMURD-ul să mă ducă la spital. De atunci sunt internat. Pe prietena mea încă nu au testat-o, deşi a stat cu mine în casă 4 zile din momentul în care am fost confirmat pozitiv. Dar nu are niciun simptom.”, a mai spus tânărul. 

El a precizat că medicii vin în salon de mai multe ori pe zi și îi acordă tratament – paracetamol, bromhexin, plaquenil şi azibiot, dimineaţa, la prânz şi seara. Mâncarea nu e cine ştie ce, poate doar la prânz e mai bună. Dar dimineaţa şi seara e destul de mică porţia.

” În salon nu sunt singur, mai sunt două persoane confirmate pozitiv. Cel mai rău e că nu am voie să ies din salon pentru a-mi lua singur de la magazin diverse, dat fiind că mâncarea nu e cine ştie ce. Încă sunt bine, am doar tusea asta seacă şi lipsa mirosului.”, a conchis Marian Bogatu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *