COVID-19: Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo se amână cu un an

Iulian Iacobescu

Dick Pound, membru al Comitetului Internațional Olimpic – CIO – spune că Jocurile Olimpice de Vară 2020 de la Tokyo vor fi amânate cu un an din pricina coronavirusului.

“Pe baza informaţiilor pe care CIO le are, amânarea a fost decisă”, a declarat Pound pentru USA Today. “Paşii următori nu au fost deocamdată determinaţi, dar Jocurile nu vor începe pe 24 iulie, asta ştiu. Le vom lua etapă cu etapă şi trebuie să facem faţă tuturor provocărilor pe care le presupune amânarea, care sunt imense”, a afirmat Pound, potrivit agerpres.ro.

În ciuda numeroaselor apeluri la amânarea competiţiei, lansate de câteva zile de sportivi şi de comitetele naţionale olimpice, CIO a aşteptat până duminică pentru a menţiona în premieră o posibilă amânare a JO de la Tokyo, care ar urma să înceapă pe 24 iulie.
Premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut că amânarea “ar putea deveni inevitabilă” în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Deja Canada şi Australia au anunţat că nu vor trimite sportivi la JO de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie – 9 august.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *