Corupția și hoția, elementele cheie ale guvernării PNL. Încă un tun marca Volintiru la Romgaz SA

Iulian Iacobescu

Un nou ”program-pilot”, un nou tun marca Volintiru. Directorul general al Romgaz SA Volintiru Adrian a cerut celor două sucursale de producție Mediaș și sucursala Mureș să facă un necesar și să se ceară o adaptare de plan în valoare totală de aprox. 5 mil. lei pentru repararea a patru conducte colectoare aparținând celor două sucursale.

În fapt, se dorește realizarea acestor reparații prin metoda relining. Asta în condițiile în care, de zeci de ani, aceste reparații se fac prin metode clasice ce necesită costuri reduse.

La ceea ce a cerut Volintiru există câteva probleme: modificarea planului trebuie să fie aprobată de CA (care încă nu a aprobat), trebuie realizat proiect pentru reparat conducte (dar în normativul de proiectare nu este prevăzută această metodă de reparare a conductelor). Această metodă propusă este mai scumpă decât metoda clasică – cea cu înlocuirea conductei – și nu se poate stabili clasa de locație a conductei după realizarea reparației și alte caracteristici ce derivă din această metodă.

Interesant este faptul că din nou este vorba despre firma CIS Gaz (singura care poate realiza acest tip de reparații), a domnului Călugăr Sebastian. Vi se pare cunoscut din anchetele anterioare, nu-i așa?

Ceea ce este și mai interesant este faptul că licitația și realizarea acestor lucrări se dorește a se face tot prin STTM.

Deși nu s-a aprobat modificarea planului în CA Romgaz, se insistă să se pornească lucrările. Probabil vor să facă lucrările ca și achiziția renumitului teren, fără poziție în plan. Sau o fi prețul pe care-l plătește Volintiru către domnul secretar de stat Havrileț ca să rămână în funcție?

Aceste licitații sunt date la STTM deși nu ar avea ce căuta acolo. Toate aceste licitații, atât de lucrări, cât și de piese trebuie făcute de sucursalele unde au loc aceste lucrări. Concluzia este una simplă: rețeta prin care se fură și bine verificată de Volintiru este prin STTM, unde director este Cătană Cristian.

Pe lângă complicitatea unor decidenți politici gen Ludovic Orban, Antonel Tănase, Virgil Popescu, Florin Roman, Tănase Stamule mai intră în scenă un alt personaj ”greu” , dar mai puțin cunoscut publicului și anume secretarul de stat de la Ministerul Energiei, Niculae Havrileț, fost președinte al ANRE și fost consilier al Ministrului Energiei.

Niculae Havrileț

Bomba bombelor: firma CIS Gaz, a lui Călugăr Sebastian, cea pentru care se luptă Volintiru ca să-i dea această lucrare (poate e încă o încercare de a scăpa de demitere) este în asociere cu firma GASCOP SRL Târgu Mureș. Această firmă este deținută de domnul Havrileț Niculae, actual secretar de stat în Ministerul Energiei. El a deținut funcția de director general la GASCOP SRL între 2001-2012. În acest moment, firma aparține familiei Havrileț, fiind condusă de soția acestuia.

Firma CIS Gaz este în asociere cu firma GASCOP, firmă de proiectare în domeniul gazelor naturale.

Deci, firma domnului Havrileț – un SRL – va face proiectul, studiul și tot ce este necesar pentru a mai mulge niște bani de la Romgaz. Poate verifică cineva câte contracte a câștigat GASCOP SRL, adică familia Havrileț la Romgaz SA (dar și la alte companii din domeniul energiei, printre care și Petrom).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *