Coronavirusul nu este principala cauză de mortalitate în România

Claudia Popa

Anual, în România mor aproximativ 250-260.000 de persoane. Cei mai mulți mor din pricina tumorilor, urmați de boli ischemice ale inimii și de cele cerebro-vasculare.

În prezent, calculele arată că numărul mediu zilnic al decedaților de coronavirus îl egalează pe cel al celor morți ca urmare a diabetului și depășește ca frecvență alte 4 cauze de deces.

E drept, lucrurile trebuie nuanțate pentru că în cazul unui pacient de 90 de ani suferind de diabet și hipertensiune dar care a contractat și Covid-19, e greu de spus dacă doar Covid-ul i-a provocat decesul, deși el apare în acte cadecedat din cauza coronavirusului.

Dacă privim media anuală, în fiecare zi, în România, oamenii mor în număr mult mai mare de alte afecțiuni, coronavirusul fiind abia pe  locul 11.

Mortalitatea prin boli cardiovasculare este, în România, de trei ori mai mare decât cea prin cancer, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie, medicul Dragoş Vinereanu., notează hotnews.ro.

Sursa grafic: hotnews.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *