Consilier parlamentar: ”Orban, ai legătura, că m-am plictisit să îi tot scriu Violetei Alexandru, care nu înțelege nimic”

Claudia Popa

Cristian Vasilcoiu arată cum incompetența de la Ministerul Muncii se răsfrânge în mod negativ asupra copiilor cu dizabilități și ai părinților acestora, nevoiți să bată drumurile, deși certificatele ar trebui să se prelungească automat. Mai mult, Vasilcoiu prezintă declarațiile unor părinți ai acestor copii.

În acest timp, șefa Autorității pentru Copii și Dizabilități, Mădălina Turza, încearcă să ”salveze” situația și îl acuză pe Vasilcoiu că ar minți. Ulterior, nu mai răspunde la nici un argument.

O situație halucinantă în care tot cei mici și fără apărare pierd în fața unor oameni puși vremelnic în funcții cheie.

”Rar fac postări cu multe capturi (cred că e prima cu atât de multe), dar sunt relevante.
Îmi scriu părinți ai copiilor cu dizabilități, ale căror certificate de handicap expiră în perioada asta, că sunt puși pe drumuri, inclusiv de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, deși certificatele ar trebui să se prelungească automat, pe perioada stării de urgență (care nu se știe când expiră, că nu există, încă, un Decret în acest sens, doar o declarație publică, care nu are valoare de lege, că Iohannis se poate răzgândi oricând), ba chiar ei au la dispoziție 90 de zile după, pentru a reface actele, potrivit Decretelor lui Iohannis și Ordonanțelor Militare ale lui Vela.
Intervine subordonata Violetei Alexandru, șefa Autorității pentru Copii și Dizabilități, Mădălina Turza, care mă acuză că aș minți, dar care, apoi, nu mai răspunde la niciun argument. Nici măcar la faptul că au uitat să prelungească automat indemnizațiile de creștere a copilului cu handicap, care expiră în această perioadă.
Altă problemă e la copiii cu dizabilități care fac 18 ani în această perioadă și devin adulți, pentru că sunt alte criterii de încadrare în handicap și alte sume de bani la adulți.
Au uitat de toate acestea (și mai vedem zilele viitoare dacă și de câte altele), dar acuză oamenii, apoi nu mai răspund.
Așa procedează și cu oamenii puși aiurea pe drumuri! Nu le mai răspund! Dar îi acuză de minciună, atunci când oamenii spun adevarul!”, a scris Vasilcoiu.

Rar fac postări cu multe capturi (cred că e prima cu atât de multe), dar sunt relevante.Îmi scriu părinți ai copiilor…

Publicată de Cristian Vasilcoiu pe Miercuri, 22 aprilie 2020

Grav este că aceasta nu este singura problemă nerezolvată de Violeta Alexandru. Jumătate dintre angajații de la Asistență Socială au fost carantinați la muncă. Întrebarea pe care Vasilcoiu o pune, pe bună dreptate, este cum vor fi plătiți acești oameni în următoarele 14 zile în care vor sta acasă.

”Încă o situație uitată de Guvern și Iohannis!
Au obligat jumătate dintre angajații din asistență socială să rămână carantinați la muncă, începând cu 10 aprilie, pentru 14 zile, urmând ca cealaltă jumătate să lucreze la fel următoarele 14 zile, din 24 aprilie.
Atenție, nu știu dacă ați realizat, fără a avea voie să meargă acasă.
Adică angajații au făcut sărbătorile la muncă, departe de familii. Mai nasol a fost când soț-soție s-au aflat în această situație, iar copiii lor au fost trimiși la rude/prieteni.
Adică angajații au fost băgați în carantină, ceea ce nu au făcut autoritățile cu diaspora care a adus virusul.
Dar problema e alta: au uitat să specifice sub ce formă vor fi plătiți acești oameni în următoarele 14 zile în care vor sta acasă.
În lipsa unei decizii a Guvernului, mulți vor ajunge în șomaj tehnic.
Adică, după ce că au fost ținuți 14 zile, inclusiv de Sărbători, non-stop, la muncă, se vor mai alege și cu veniturile nete tăiate.
Orban, ai legătura, că m-am plictisit să îi tot scriu Violetei Alexandru, care nu înțelege nimic”, a explicat consilierul parlamentar.

Încă o situație uitată de Guvern și Iohannis!Au obligat jumătate dintre angajații din asistență socială să rămână…

Publicată de Cristian Vasilcoiu pe Miercuri, 22 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *