Consilier parlamentar o face de râs pe Violeta

Iulian Iacobescu

Cristian Vasilcoiu subliniază, în mai multe postări de pe pagina sa de Facebook, faptul că ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, dezinformează, aruncând în spațiul public informații false.

Reacția sa vine după ce Violeta Alexandru a declarat că aproximativ 200 de mii de contracte de muncă au fost suspendate în ultimele zile.

Cristian Vasilcoiu spune, însă, că în realitate, sunt suspendate 36.389 contracte, din următoarele motive: 442, carantină; 5.371, forță majoră; 4, participare la grevă; 28.448, întreruperea sau reducerea activității + 2124 pentru mai mult de 30 de zile;
”Iar unele sunt suspendate dinainte de criză, fără nicio legătură, asta e doar situația la zi”, a explicat consilierul parlamentar.

Acesta i-a atras atenția Violetei Alexandru că trabnsmite informații false.

” Scrisoare deschisă,
Dragă doamnă ministru al Muncii, Violeta Alexandru, ați declarat la tv că ar fi fost suspendate 200.000 de contracte de muncă de la începerea crizei.
Întrebare: președintele Iohannis a decretat starea de urgență pe 16 martie, azi, în 20 martie, avem aproximativ 36.000 de contracte suspendate, dar multe sunt dinainte și fără nicio legătură cu această criză.
Va rog a face publice numarul de contracte de muncă suspendate în perioada 16-20 martie și motivele care stau la baza suspendării, că pot fi și unele independente de criză, gen concedii de creștere a copilului.
Altfel, doamnă Alexandru, ați distribuit informații false, care au dus la afectarea gravă a economiei, ați generat concedieri, ați panicat antreprenori și angajați!
P.S.: și încă nu ați publicat în Monitorul Oficial ordonanțele și hotărârile prin care statul suporta 75% din salariile angajaților trimiși acasă!”, a scris Vasilcoiu.

Mai mult, Vasilcoiu îi arată Violetei Alexandru, negru pe alb, ce prevede Codul Muncii. Este clar că demnitarul, ce conduce MInisterul Muncii și Protecției Sociale, ar fi trebuit să cunoască aceste prevederi.

” Incredibil: ministrul Muncii anunță informații false după informații false pe toate canalele.
Nu sunt nici pe departe 200.000 de contracte de muncă suspendate de la declararea stării de urgență și în legătură cu aceasta, iar Codul Muncii nu prevede ca angajatorii să achite 75% din salarii in caz de suspendare a contractelor de muncă, ci, dimpotrivă, 0 lei!
Atașez si declarația Violetei Alexandru și prevederile Codului Muncii.
Fie ministrul Muncii nu știe legislația fie încearcă să înșele și angajatorii și angajații!”, a explicat Vasilcoiu, atașând și link-ul știrii unde Alexandru vorbea despre cele 200.000 de contracte suspendate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *