Consilier parlamentar, către instituțiile statului: ”Nu ați testat polițiștii, polițiștii de frontieră, polițiștii locali, jandarmii, militarii și încep să se îmbolnavească”

Iulian Iacobescu

Criza sanitară, generată de COVID-19, le scapă de sub control autorităților? Recentele informații apărute în spațiul public sunt de natură să îngrijoreze, mai ales că problema testării masive a populației a tot fost ridicată și, până acum, nu s-a întreprins nimic concret.

Consilierul parlamentar Cristian Vasilcoiu cere Direcțiilor de Sănătate Publică, Institutului Național de Sănătate Publică și Guvernului să prezinte și ocupația celor îmbolnăviți cu noul virus.

Facem precizarea că un jandarm din cadrul Grupării Mobile Frații Buzești Craiova a fost testat pozitiv. Potrivit autorităților, jandarmul a sunat, joi seara, la 112 fiind transportat la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova, împreună cu alte două persoane, membre ale familiei. Cei trei au fost internați, testele fiind pozitive. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au demarat ancheta epidemiologică, iar la nivelul unităţii de jandarmi din Craiova s-a dispus măsura izolării la domiciliu a unui număr de 17 persoane – contacţi direcţi.

De asemenea, încă șapte jandarmi de la Gruparea Mobilă Frații Buzești Craiova, contactați direcți ai celui infectat, au fost testați pozitiv.

„Cele şapte persoane sunt contacte directe ale pacientului confirmat în data de 24 aprilie, coleg de serviciu cu aceştia, ei aflându-se în concediul medical la domiciliu. Persoanele au prezentat simptome, fiind testate în ziua de 25 aprilie a.c.”, informează Prefectura Dolj.

În această situație, solicitarea consilierului parlamentar este cum nu se poate mai îndreptățită.

”Alo, DSP/INSP, Guvern,
Nu ați testat cadrele medicale, nici angajații din asistența socială și s-au umplut spitalele și centrele de virus.
Nu ați testat polițiștii, polițiștii de frontieră, polițiștii locali, jandarmii, militarii și încep să se îmbolnavească.
Îmi spuneți și mie cum îi mai identificați voi pe toți cei legitimați de efectivele MAI și MApN care au luat virusul?!
Și uite așa explodează pandemia fix până în 15 mai, ca să puteți da vina pe oameni, iar voi să susțineți că nu aveți nicio vină!
Solicit ca Guvernul să prezinte și ocupația celor îmbolnăviți!”, a scris Vasilcoiu.

Alo, DSP/INSP, Guvern,Nu ați testat cadrele medicale, nici angajații din asistența socială și s-au umplut spitalele și…

Publicată de Cristian Vasilcoiu pe Duminică, 26 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *