Cîțu renunță la a deveni premier. Ciolacu: ”Cel mai bun lucru care se putea întâmpla României”

În urmă cu scurt timp, Administrația Prezidențială a anunțat că Florin Cîțu și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Cum au reacționat politicienii?

Administrația Prezidențială a anunțat, într-un comunicat de presă, că Florin Vasile Cîțu și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, precizează presidency.ro.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi cadru apropiat

Reacțiile din partea reprezentanților partidelor politice nu au întârziat să apară,

În timp ce social-democrații, prin vocea liderului Marcel Ciolacu ”răsuflă ușurați” pentru că nu este Cîțu prim-ministru, iar Tăriceanu s-a lansat într-o serie de atacuri la adresa liberalilor și a președintelui Iohannis, cei de la USR au avut o reacție violentă.

”Este dovada că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o șaradă”, au scris cei de la USR pe Facebook.

Mai mult, Ciolacu a precizat că retragerea lui Cîțu este cel mai bun lucru care se putea întâmpla și a precizat că așteaptă ca Iohannis să cheme PSD la consultări.

”Cel mai bun lucru care se putea întâmpla României este că domnul Cîțu s-a retras. Consider că până acum nu a fost un joc politic corect pe margiea Constituției”, a declarat Marcel Ciolacu.

Claudia Popa

Sursa foto: Florin Cîțu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *