Cîțu a pierdut procesul cu angajații. Statul român, adică noi, plătim pagubele lui

Iulian Iacobescu

Procesul intentat de fostul șef al Comisiei Juridice din structura Ministerului Finanațelor Publice, Ciprian Badea, a fost câștigat de acesta, iar statul român ete, prin urmare, bun de plată.

Guvernul a pierdut procesul.

Badea a dat statul în judecată după ce ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, împreună cu angajați vechi din minister, cum ar fi Dumitru Pîrvulescu, au dispus desființarea secției și concedierea angajaților cu funcții de conducere.

Mai mult, Comisia Juridică ar fi urmat să gestioneze un proces cu părinții lui Cîțu.

Ministrul Finantelor este acuzat ca a luat dosarul in care propriul tata se judeca fix cu ministerul. Citu este suspectat ca a pus la cale desfiintarea Directiei Juridice din MFP pentru a-si ajuta familia in procesul cu o miza de zeci de hectare de teren in Voineasa.

Instanța a dispus “suspendarea executării Hotărârii Guvernului nr.380/2020 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr 34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 408/18.05.2020, în ceea ce privește Art 1, pct. 3 – Anexă, referitor la desființarea Direcției Generale Juridice și înlocuirea acestei structuri cu două noi structuri – Direcția Juridic și Reglementare, și Direcția Contencios, până la pronunțarea instanței de fond”.

De asemenea, instanța a obligat Guvernul României la cheltuieli de judecată în valoare de 4020 de lei. În termen de cinci zile poate fi atacată decizia instanței.

Dacă autoritățile statului își vor face treaba, Cîțu va trebui să dea multe explicații atât în fața celor de la ANI, cât și a procurorilor DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *