Ciolacu, decizii ferme în plină criză. Apel către PNL

Claudia Popa

Liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, spune, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că PSD corectează, în Parlament, ordonanțele guvernului PNL.

În opinia sa, doar astfel se poate veni rapid în sprijinul economiei naționale.

”Așa cum am promis, corectăm în Parlament ordonanțele guvernului PNL. Este cea mai rapidă modalitate de a veni în sprijinul economiei. Asta, după ce liberalii au blocat la Curtea Constituțională proiectele de lege privind amânarea plății ratelor bancare și a utilităților, votate de ÎNTREG PARLAMENTUL (cu excepția PNL)!

Astăzi, în comisiile de specialitate, am susținut și votat:

⚠️ eliminarea dobânzii la dobândă pentru #toate tipurile de credit;
⚠️ posibilitatea ca și #restanțierii – care sunt cei mai vulnerabili – să beneficieze de amânarea ratelor;
⚠️ extinderea măsurilor de amânarea a ratelor la creditele bancare și pentru #firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei (nu cu 25% așa cum prevăzuse Guvernul PNL);
⚠️ posibilitatea amânării ratelor, cu până la 18 luni, pentru #producătoriiagricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei;
⚠️ #extinderea, până la 25 octombrie, a termenului de plată pentru impozitul pe profit;
⚠️ acordarea unei #bonificații de 10% TUTUROR firmelor care achită la scadențele normale impozitul de profit (corectând discriminarea făcută de PNL).

Mâine, cele două proiecte vor intra la votul final.

Solicit PNL o minimă decență, de a nu-și contesta la Curtea Constituțională proiectele de lege care aprobă ordonanțele emise de propriul guvern. NU SERVEȘTE NIMĂNUI BLOCAREA POLITICĂ a unor prevederi legale de maximă importanță și ajutor pentru români și pentru economia țării!”, a scris Ciolacu.

Așa cum am promis, corectăm în Parlament ordonanțele guvernului PNL. Este cea mai rapidă modalitate de a veni în…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 22 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *