Ciolacu, apel către toți liderii politici: nu mai vrea dispute politice și propuneri legislative populiste

Iulian Iacobescu

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și președinte interimar al PSD a transmis o scrisoare președinților PNL, USR, UDMR, Pro România, ALDE, PMP și liderului grupului minorităților naționale de la Camera Deputaților în care subliniază că toate partidele politice trebuie să lucreze împreună ca să realizeze rapid un plan pentru România, nemaifiind timp de calcule electorale și de dispute politice.

”Toate partidele politice trebuie să lucreze #ÎMPREUNĂ pentru a realiza rapid un #PLANPENTRUROMÂNIA. Este nevoie #urgent de măsuri vitale pentru oameni și pentru economia țării astfel încât să depășim cât mai repede criza socială și economică cu care ne confruntăm. Nu mai este timp de calcule electorale și dispute politice! Nu ne mai permitem întârzieri și greșeli!

Acesta este mesajul pe care l-am transmis azi într-o scrisoare deschisă adresă tuturor liderilor partidelor parlamentare.

Am convingerea că fiecare partid are experți și specialiști în diverse sectoare de activitate, care pot veni cu soluții bune pentru România. Să îi invităm alături pe experții din mediul financiar, din mediul academic, din mediul de afaceri, din agricultură și din alte sectoare vitale pentru economie și pentru societate.

Avem nevoie de un #PROIECTPENTRUȚARĂ care să aibă susținerea tuturor forțelor politice și care să fie implementat cât mai repede!

Haideți să lucrăm ÎMPREUNĂ!”, a precizat Ciolacu.

În scrisoarea adresată tuturor liderilor partidelor parlamentare şi al grupului minorităţilor de la Camera Deputaţilor, Ciolacu spune că România traversează cea mai gravă criză socială şi economică, pe timp de pace, din ultimul secol.

“Este o situaţie pe care nimeni nu a mai experimentat-o până acum şi ale cărei consecinţe sunt încă foarte greu de estimat. În aceste momente grele este vital să luăm decizii eficiente şi rapide pentru evitarea unor situaţii teribile pe care deja le-am văzut în alte ţări şi care pot avea efecte incalculabile în sistemul de sănătate, în economie, în educaţie şi, în general, în viaţa socială din România. Nu mai este timp pentru dispute politice şi confruntări sterile. Nu mai este loc de calcule electorale sau de interese de partid. Trebuie să admitem că, de la momentul primelor alerte transmise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii până în prezent, clasa politică din România s-a comportat cu mult sub aşteptări! Discuţiile despre alegerile anticipate şi despre alte mize politice mărunte sau declaraţiile care minimalizau avertismentele venite din afara ţării au întârziat nepermis de mult deciziile vitale pentru pregătirea ţării în faţa pandemiei“, spune liderul PSD.

În opinia lui Ciolacu, lipsa totală de dialog dintre Putere şi Opoziţie, dintre Guvern şi Parlament sau dintre partidele politice parlamentare se răsfrâng deja în mod negativ asupra cetăţenilor, care aşteaptă mult mai mult din partea celor pe care i-au ales.

Pierdem zile vitale atunci când partidele depun iniţiative în Parlament, care apoi sunt preluate de Guvern ca Ordonanţe de urgenţă într-o formă neaprofundată, pe care Parlamentul le modifică din nou pentru a corecta erorile scăpate, iar, la final, alţi parlamentari să le atace la Curtea Constituţională ca să împiedice intrarea lor în vigoare. În acelaşi timp, există şi un concurs total contraproductiv între diferiţi parlamentari de a avansa tot soiul de propuneri economice şi sociale, fără discernământ, fără analize fundamentate, care pot crea dezechilibre şi mai mari în societate şi în economie, pe lângă cele provocate deja de această pandemie. Toate aceste lucruri trebuie să înceteze imediat!

De această dată, din păcate, miza este chiar sănătatea sau viaţa cetăţenilor români! (…) În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, fac un apel către toţi preşedinţii partidelor parlamentare: să punem capăt imediat disputelor politice, să lucrăm împreună pentru a realiza urgent un plan pentru România care care să ne ajute să traversăm cu bine aceste momente de criză! Cu pierderi cât mai puţine pentru cetăţeni”, mai afirmă Marcel Ciolacu în scrisoarea deschisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *