Jaful de la Romgaz SA continuă: personaj cheie din PNL, proptea pentru Volintiru

Iulian Iacobescu

În urma dezvăluirilor vineri13.ro, preluate, ulterior, și de alte publicații, privind jaful și corupția de la Romgaz SA și Guvernul Orban – implicit PNL – Adrian Volintiru caută protectori pentru a nu fi schimbat din funcție.

Deși este protejat la cel mai înalt nivel al Guvernului și anume de secretarul general Antonel Tănase, care se pare că nu-l mai poate susține singur, Volintiru merge, totuși, pe nisipuri mișcătoare.

Dându-și seama de acest lucru, a apelat la un om ”cu greutate” de la vârful PNL care să îl ia sub pulpana lui, și să îl scape de demitere. Surse bine informate de la vârful PNL spun că ministrul Virgil Popescu nu prea îl poate refuza.

Acesta este Florin Roman, deputat de Alba și iderul deputaților PNL din Camera Deputaților, cunoscut opiniei publice după celebra poză în care își etala bustul de macho liberal în baie.

Conform zvonurilor și nu numai, este vorba de o sponsorizare foarte generoasă către o instituție din Alba Iulia (locul de baștină al lui Florin Roman) din bugetul Romgaz SA.

Dar cum bugetul de sponsorizări al Romgaz SA a fost depășit, Volintiru, susținut de Florin Roman, a făcut o cerere către ministrul Virgil Popescu pentru aprobarea suplimentării bugetului.

Asta deoarece șefa Consiliului de Administrație a Romgaz SA, Oltean Stan Manuela, s-a opus, bugetul fiind depășit. În urma acestui afront, Adrian Volintiru a cerut ministrului schimbarea ei și a celor care i se opun în CA. Președinta CA Romgaz SA l-a reclamat ministrului că face sponsorizări peste bugetul alocat.

Volintiru chiar i-a spus președintei CA că era în biroul ministrului când ea l-a reclamat și că o să aibă grijă de ea, inclusiv domnul Florin Roman care este foarte supărat.

În timp ce la Romgaz SA se fură milioane de euro din bugetul de stat – după cum scria vineri 13.ro aici și aici – Volintiru se pare că și-a găsit o proptea puternică în persoana deputatului Florin Roman. Deci liber la devalizat compania.

Deși zilele trecute DNA a anunțat că la Romgaz SA s-a făcut o arestare, trebuie să precizăm că nu a fost arestat nici un director Romgaz SA, așa cum era firesc, ci doar un om de afaceri local care vindea piese de schimb către Romgaz.

Să fie, oare, acest Vancea – cel care a fost arestat – acarul Păun sau se încearcă salvarea de la arestare a lui Volintiru?

Vom reveni cu amănute. Așteptăm în continuare să ne scrieți, așa cum ați făcut-o și până acum, la vineri13ro@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *