Bogdan Chirieac, adevărul despre pandemia de COVID-19 din România

Iulian Iacobescu

Cunoscutul analist politic Bogdan Chirieac spune că măsurile luate în țara noastră, i se par ”bine aplicate, gradual, se vede că e vorba despre experți”. Analistul politic crede că vom ajunge la momentul în care Armata sau rezerviștii vor patrula pe străzile din orașele mari. 

El subliniază, însă, că aceste măsuri stricte din orașe nu sunt aplicate, în nici un fel, în mediul rural. De asemenea, Chirieac a vorbit și despre pandemia de COVID-19 din România.

”Milionul și jumătate de români, întors în țară de la sfârșitul lunii februarie, conform datelor Poliției de Frontieră, s-a dus foarte mult în zonele rurale, orașe mici ale României. Acolo nu s-a respectat izolarea, nu s-a respectat nimic și nici nu se respectă. Avem zeci de exemple pe care le dăm în media, cu indivizi veniți din afară, care iau în derâdere toată această criză. Din acel milion și jumătate de români știți foarte bine că unii au mințit autoritățile, n-au recunoscut că vin din Italia, au dat alte state care nu erau atât de afectate în momentul respectiv. Acolo au intrat bombele biologice și, sigur că da, mai devreme sau mai târziu, vor exploda. În orașele mari, în București, Cluj, Iași, Timișoara, populația se poate proteja rămânând în casă. Tocmai ca să nu te confrunți cu zonele de contagiune din partea unora și altora. Pe de-o parte aplicăm măsurile aplicate de majoritatea statelor europene în zona de urban mare și mai prosperă, în schimb, în mediul rural, totul e la voia întâmplării, nici nu ai forțe de ordine să urmărești ce se întâmplă acolo. Avem această problemă unică în spațiul european, diaspora care s-a întors și contagiunea care vine de acolo, alte state nu se confruntă cu așa ceva. Să sperăm că majoritatea oamenilor, tineri, puternici, vor face gripa, o vor duce pe picioare și se vor vindeca, cu toții, în comunitate”, a spus Chirieac

Sursa citată a afirmat că Ordonanța Militară 3 trebuie să conțină carantină la frontieră, pentru a putea opri ce se mai poate opri. În legătură cu cei 1,5 milioane de oameni intrați în țară, analistul consideră că nu se poate face ceva decât, în urma apelurilor adresate de mass-media, oamenii reveniți în țară să stea în case, în izolare, mai notează dcnews.ro. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *