Bode, anunțul zilei: ”Am semnat contractul de proiectare și execuție”

Claudia Popa

Potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode, anul 2020 va fi cel al autostrăzii Sibiu-Pitești și a explicat că autoritățile au la dispoziție fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor pentru cei 164 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, aflați în lucru în acest moment.

“Anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Pitești. După ce iată am reușit să începem lucrările la tronsonul 1, Sibiu-Boița, luni am semnat contractul de proiectare și execuție pe secțiunea 5, Curtea de Argeș-Pitești, la sfârșitul acestei luni, maxim 20 de zile, cred că vom fi în măsură să anunțăm câștigătorul și fără contestații să semnăm contractul până la sfârșitul lunii iunie și pentru tronsonul 4, Tigveni-Curtea de Argeș. În ceea ce privește tronsonul 3, avem toate datele și toate analizele făcute, astfel încât Compania de drumuri să poată scoate la licitație și tronsonul 3.
Avem în analiză o serie de măsurători, studii geo, pe care le realizăm pe tronsonul 2, astfel încât până la sfârșitul acestui an să scoatem la licitație și să semnăm contractul și pentru tronsonul 2. Așadar, din acest punct de vedere suntem în linie dreaptă, după ani de așteptări iată am început lucrările”, a declarat Lucian Bode.

Acesta s-a aflat, în vizită, alături de premierul Orban și de vicepremierul Turcan pe secțiunea 1 a autostrăzii.

Ministrul Transporturilor a spus autoritățile au la dspoziție fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor în infrastructura de transport.
”Avem 6,4 miliarde de lei alocați prin bugetul de stat pentru 2020, titlul 53, fonduri europene, așadar nu avem nicio problemă să finanțăm toate loturile de autostradă aflate în execuție în acest moment, vorbesc de 164 de kilometri de autostradă și drumuri expres”, a mai declarat Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *