”Bețivul” de la Beijing a făcut praf un autobuz. Azi, Orban îl mandatează într-o misiune strategică

Iulian Iacobescu

După ce presa scria, ieri, că ambasadorul României la Beijing, Vasilică Constantinescu ar fi făcut praf un autobuz, după ce ar fi condus în stare de ebrietate, tot presa notează că, astăzi, premierul Ludovic Orban l-a însărcinat pe diplomat să negocieze un mare acord cu China.

Dan Tomozei, un jurnalist român care activează în China, a dezvăluit faptul că ambasadorul român la Beijing, Vasilică Constantinescu, ar fi făcut praf un autobuz, după ce a condus mașina în stare de ebrietate.

Deși fapta s-a produs acum câteva săptămâni, Ministerul de Externe de la București a fost până acum fără reacție, scrie evz.ro.

Între timp, viața merge mai departe și Ministerul Afacerilor Externe informează că ambasadorul României în China a produs un grav accident de circulație.

Poziția MAE a venit exact în ziua în care diplomatul român Vasilică Constantinescu, despre care Tomozei afirmă că era beat la volan, a primit o foarte importantă sarcină de la Guvernul României. Poziția MAE a venit exact în ziua în care diplomatul român Vasilică Constantinescu, despre care Tomozei afirmă că era beat la volan, a primit o foarte importantă sarcină de la Guvernul României.

Ambasadorul Vasilică Constantinescu a fost mandat cu puteri depline, în ședința de guvern de ieri, să negocieze și să semneze un acord între Ministerul Educației și Cercetării din România și Ministerul Educației din Republica Populară Chineză privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor din învățământul superior.

Obiectivul Memorandumului este acela de a facilita recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și perioadelor de studii din învățământul superior, în vederea continuării studiilor în instituțiile de învățământ superior de pe teritoriul României și al Chinei. Astfel, vor fi recunoscute diplomele emise de instituții de învățământ superior –  universități, academii de studii, institute de cercetare, școli de studii superioare – acreditate conform legislației din România și diplomele și certificatele emise de instituții de învățământ superior și institute de cercetare din Republica Populară Chineză, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Lista actelor de studii poate fi consultată aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *