Bacalaureat 2020: scandal la probele scrise

Claudia Popa

Elevii care au susținut examenul de bacalaureat 2020 se împart în mai multe categorii: printre ei se află, evident, și nemulțumiți care spun că subiectele au fost dificile. Este vorba despre probele de română și matematică.

Elevii spun că pandemia COVID-19 a afectat serios procesul de învăţare şi chiar cel de pregătire suplimentară, pentru că nu au putut avea contact direct cu profesorul, pentru a înţelege mai bine materia. 
Aceasta în condițiile în care pentru examenele naționale a fost scoasă materia aferentă semestrului doi, deci tot ce au avut de învățat a fot din perioada în care au mers – sau ar fi trebuit să meargă – la ore.

“Din punctul meu de vedere, BAC-ul de anul acesta a fost o bătaie de joc în comparație cu ceilalți ani. Cel puțin la matematică a fost o bătaie mare de joc cu subiectul 3. Având in vedere că 3 luni de zile am stat în casă, fără a face vreo pregătire cu profesorul lângă noi, a fost destul de dificil. Nu stiu ce pretenții avea Doamna Ministru de la noi când nu am făcut școală absolut deloc în 3 luni. Să nu-mi vină cineva să-mi zica că am avut timp de învăţat, că nu se compară învățatul în clasă și corectorul de profesor și zisul unde e greșit cu ce faci acasă între 4 pereți cu un ecran în meclă. Vreau argumente solide, cum credeți că a fost BAC-ul ăsta şi cum consideraţi că o să fie BAC-ul la Geografie (în cazul meu), Logică, Economie s.a.m.d. Țin să menționez că sunt la liceu Economic.”, a scris un elev pe un grup de Facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *