Autoritățile nu pot tine infracționalitatea sub control? Marcel Vela, anunț îngrijorător

Claudia Popa

Marcel Vela, ministrul de Interne, a explicat ce măsuri au fost luate în scopul prevenirii infracționalității în România, în condițiile în care au apărut destule semnale de creștere a acestui fenomen.

Marcel Vela a precizat că infracționalitatea în România este în creștere din cauză că s-au întors în țară și români certați cu legea, însă polițiștii îi au în baza de date și îi supraveghează.

Este adevărat, am înregistrat o creștere a infracționalității. Pe teritoriul României, doar din 15 martie până acum, au intrat în țară vreo 230.000 de persoane, dintre care 186.000 sunt cetățeni români. Garantez că suntem atenți, monitorizez tot ceea ce se întâmplă, dar și lumea cunoaște că în momentul în care în țările din Europa au început să apară tot mai multe cazuri de infectări, dintre cei care s-au repatriat au fost și cei care au plecat de la noi în perioada ”frumoasă” să zicem a migrației, printre care au fost și infractorii. Am exportat infracționalitate după 2007, după intrarea în Uniunea Europeană, acum vrând, nevrând, acel procent mic – pentru că nu vreau să spun că am exportat numai infractori sau că acum vin toți infractorii acasă – este clar că sunt și oameni certați cu legea prin alte state care vin în România”, a explicat ministrul de Interne, potrivit dcnews.ro.

”Ce avem pe Interpol, pe Frontex, ca și bază de date este evident că suntem atenți la ei și încercăm să prevenim orice acțiune care contravine bunelor maniere sau legilor în vigoare. În același timp vreau să precizez că avem la datorie zilnic, în total, aproape 30.000 de cadre în acțiune, fie că sunt de la Poliție, de la Jandarmerie, de la Poliția de Frontieră, Poliția Locală, oameni care au în atenție inclusiv faptele infracționale”, a spus Marcel Vela.

One thought on “Autoritățile nu pot tine infracționalitatea sub control? Marcel Vela, anunț îngrijorător

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *