Arestări la cel ma înalt nivel pentru achizițiile din timpul pandemiei

Iulian Iacobescu

Tsunami în Slovenia, acolo unde Ministrul de Interne a demisionat, iar ce cel al Economiei a fost reținut Totul are legătură cu o investigație privind nereguli în achiziția de echipamente de protecție în timpul pandemiei de coronavirus.

 Ales Hojs, ministrul de Interne, a declarat, în momentul anunțării demisiei, că a fost informat chiar în acea zi asupra dosarului sîu. Mai mult, el auză faptul că dosarul este lansat în scopul discreditării coaliției de guvernare formată din patru partide de centru-dreapta.

„Cred că este o acțiune motivată politic”, a spus Hojs, adăugând și că șeful poliției a demisionat sub formă de protest față de acțiunea pe care a numit-o drept una solidară a forțelor speciale de poliției, potrivit presei franceze.

Despre numerosele nereguli în achiziția de echipamente destinate protejării de coronavirus presa a scris în nenumărate rânduri.

Jurnaliștii l-au acuzat pe ministrul Economiei, Zdravko Pocivalsek, că a favorizat unele companii care nu au oferit suficientă protecție. Oficialul a respins orice neregulă.

Forțele speciale de poliție au percheziționat mai multe imobile ca parte unei anchete privind „nereguli privind comandarea și achiziția de materiale de protecție”.

Ministrul de Interne a vorbit despre reținerea ministrului Economiei. Poliția nu a făcut nici o declarație în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *