Arafat: Rezidenții își vor întrerupe stagiile de practică

Claudia Popa

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat, în urmă cu scurt timp, că a emis un ordin, avizat de ministrul de interne, Marcel Vela, referitor la măsurile de redistribuire a medicilor rezidenți și voluntari în caz de necesitate spre spitale și servicii de urgență.

Oficialul a explicat că rezidenții de la urgență, anestezie, terapie intensivă, boli infecțioase, își vor întrerupe stagiile de practică și se vor prezenta până mâine la ora 12.00 la centrele de îndrumare.

Rezidenții de la medicină internă și de familie întrerup stagiile de pregătire și se vor prezenta la Direcțiile de Sănătate Publică pentru repartizare la camere de gardă.

”Primul ordin prevede măsuri de redistribuire a medicilor rezidenți, bineînțeles a elevilor și studenților în regim de voluntariat, în caz de necesitate, în sprijinul personalului medical din spitale și din serviciile de urgență. Începând de mâine, 18 martie, rezidenții de la specialitățile medicină de urgență, anestezie terapie intensivă, boli infecțioase, vor întrerupe stagiile de practică în toate celelalte secții în care sunt distribuiți și se vor prezenta până la ora 12, la centrele de îndrumare pentru includerea în turele și gărzile din secția a căror specialitate o urmează”, a explicat Arafat.

Rezidenții de la medicină internă și medicină de familie întrerup stagiile de practică și se vor prezenta la DSP în vederea repartizării la serviciile de ambulanță, UPU, camerele de gardă sau secțiile de spital, în funcție de necesități.

De asemenea, rezidenții din alte specialități medicale, altele decât cele enumerate până acum, vor fi luați în evidență pentru a fi repartizați de către DSP.

Studenții vor fi recrutați pe bază de voluntariat începând cu anul IV.

În fiecare județ unde sunt școli sanitare postliceale se vor face, de asemenea, recrutări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *