Arafat, avertisment: ”În viitor poate vor fi măsuri mai aspre”

Claudia Popa

Secretarul de stat în MAI și membru al Grupului de Comunicare Strategică, Raed Arafat, a explicat că reducerea deplasărilor este obligatorie în timpul nopții, între orele 22.00 și 6.00, în timp ce în timpul zilei, între 6.00 și 22.00 este vorba de o recomandare, dar care trebuie tratată ca o obligație.

Cei care merg mâine la serviciu nu vor avea probleme, însă după ora 22.00 vor trebui sa aibă document de la locul de muncă.

De la ora 22.00 oamenii trebuie sa aiba la ei adeverința de la munca, acesta fiind unul din cele cinci motive pentru care o persoană se poate afla afară din casă. Arafat spune că oamenii pot fi opriți de Poliţie, Poliția locala, dar şi de Jandarmerie.

În declarația pe proprie răspundere va trebui să notăm destinația și domiciliul.

„Sunt masuri foarte necesare care se impun acum. În viitor poate vor fi măsuri mai aspre”, a spus Arafat, potrivit antena3.ro.

Seretarul de stat spune că este de evitat ieșirea în grupuri mai mari de 3 persoane, chiar dacă fac parte din aceeași familie, iar ieșirea cu animalul de companie trebuie făcută în jurul casei, până la 500 de metri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *