Alina Gorghiu sau cum să ajungi în vârf prin impostură și tupeu

Claudia Popa

Alina Gorghiu a avut un traseu profesional de invidiat pentru mulți dintre cei care încă mai cred că în România poți ajunge în vârf prin muncă cinstită și prin corectitudine.

Liberala vine, însă, și arată că viața bate filmul și că drumul drept nu e ăntotdeauna cel mai bun pentru a avea o carieră de invidiat.

La o primă citire a CV-ului Alinei Gorghiu, oricine poate fi ușor indus în eroare, pentru că impostura este ascunsă cu dibăcie în formulări ambigue ori chiar omisiuni.

Gorghiu scrie în CV: absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul UCDC; licenţă în ştiinţe juridice, specializarea Ştiinţe juridice şi Administrative la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.
Abrevierea UCDC ascunde, în fapt, impostura. În realitate vorbim de o facultate particulară .

Facultatea pe care a absolvit-o este însă Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, o facultate pe bani, care a fost de multe ori ținta unor scandaluri în presă.
Alina Gorghiu, la nici 30 de ani, face un doctorat și, în același timp, este: deputată din partea PNL; consilieră a directorilor de la AVAS (una dintre cele mai corupte instituții de stat); practician în insolvență, asociată a unei firme de avocatură cu super contracte cu statul și (coincidență) AVAS-ul; mediator autorizat, arbitru în cadrul Curții Internaționale de Arbitraj Comercial Internațional; secretară a Comisiei Juridice de disciplină și imunități; plus alte funcții prin partid, alte sinecuri și prezență aproape non-stop la televiziuni de tip Antena 3, scrie Libertatea.

Alina Gorghiu, despre ce s-a discutat la sediul PNL cu privire la ...

Potrivit unui CV mai vechi, de la Camera Deputaților, mai face și un curs la Harvard, iar în timpul liber publică 4 cărți.

Deși nu are doctorat, la 30 de ani ajunge lector la Universitatea Dimitrie Cantemir.

A mai predat și la Titu Maiorescu, că, de! competența o dădea afară din casă.

Între 2004 și 2008 mai face o facultate, la Pitești, nu știm care – Științe Economice.

Mai face și un master de Comunicare la București, timp în care este și doctorandă la Iași, și, în tot acest timp, este și consilieră PNL la sectorul 5.
Setea de cunoaștere a fost uriașă pentru Alina Gorghiu, care a mai făcut concomitent un master la Hyperion.

La toate cele de mai sus se adaugă, în aceeași perioadă, 2006, și studiile postuniversitare de la colegiul lui Oprea, studii și ele “uitate” în CV-ul de la Senat, în timp ce este, desigur, un avocat liberal de mare succes. Mai e și un curs postuniversitar cu specializare în Drept care nu mai apare nicăieri, mai scrie Libertatea.

Gorghiu a fost alegerea lui Iohannis pentru funcția de șefă a PNL-ului.

Radu Cristescu, PSD, o spulberă pe Alinuța

Dezvăluirile din Libertatea confirmă ceea ce spunea politicianul PSD Radu Cristescu despre Alina Gorghiu.

Alinuța, pocnitoarea liberală

Senatoarea Alina Gorghiu, profesor de drept, spune că în politică sunt permise artificii, chiar dacă se încalcă Constituția. Principalul e să fie artificii, pocnitori, petarde liberale adică.

Adică, zice pocnitoarea Alina, parlamentarii PNL pot vota fără nicio problemă articole de lege vădit neconstituționale, pe motiv că astfel de “artificii” sunt posibile în politică, atunci când vor ei. Mă și gândesc cam ce “artificii” a făcut ea ca să ajungă la 36 de ani președinte PNL, deputat și senator. Doar să ne amintim de celebra vorbă a lui Sică Mandolină, referitor la colegele lui, când spunea că “la liberali, doamnele pot să-și facă carieră politică cinstită și că nu este necesar să treacă prin patul nimănui pentru a ajunge să câștige funcții publice”.

Dar, se pare că Alina Gorghiu este și miloasă din fire. Alinuța, miloasă, a fost inițiatoarea proiectului de lege prin care infractorii condamnați la închisoare de până la 7 ani sa ispășească pedeapsa la domiciliu. Ce coincidență, fostul iubit, Bogdan Olteanu, a fost condamnat la 7 ani închisoare pentru corupție.

Ce să vezi, nici Mihai Voicu, zis Mișu, deloc străin de farmecele Alinuței-nuri-de-fier, nu se simte prea bine, fiind condamnat în prima instanță la trei ani de închisoare cu suspendare, tot într-un dosar de corupție.

Prevăzătoare din fire, și având “mână” la ăștia corupți, se gândește desigur și la actualul ei consort Lucian Isar, că doar la relațiile pe care le are, dl. Gorghiu nu poate primi mai mult de 7 ani.

Asta dacă organele abilitate își vor face datoria, având în vedere că în spatele tunurilor sau “artificiilor” de peste 15 miliarde de euro împrumutate de Vasilică Virusică Cîțu stă tocmai Lucian Isar, actualul soț al Alinei.

De altfel, Cîțu și Isar au stat în spatele atacului speculativ asupra leului în 2008. La momentul respectiv, Banca Națională a cerut eliminarea celor doi din sistemul bancar.

Acum vă rog să faceți un exercițiu de imaginație și închipuiți-vă ce se întâmpla dacă această declarație și această lege aparținea unui lider PSD.

Evident, pesediștii sunt hoți, liberalii sunt doar patrioți, cu garnitură de pocnitori gorghiste și petarde cîțoase.

Băăi, chibriturilor ude, nu vă izbiți ca artificiile la Revelion, că s-ar putea să n-apucați tăiatul porcului de Crăciun, pocnitori ieftine ce sunteți!, a scris Cristescu.

Alinuța, pocnitoarea liberalăSenatoarea Alina Gorghiu, profesor de drept, spune că în politică sunt permise artificii,…

Publicată de Radu Cristescu pe Joi, 14 mai 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *