Acuzații grave: ”Abuzurile și erorile Guvernului nu dovedesc absența pademiei, ci doar existența lăcomiei și a indiferenței față de drepturile salariaților și ale cetățenilor”

Claudia Popa

Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România spune că salariații din Sănătate știu că pandemia COVID-19 și greșelile Guvernului sunt la fel de reale.

”De unde știu salariații aceste lucruri? Din experiență: au suportat pe pielea lor efectele ambelor urgii.

În condițiile în care Federația „Solidaritatea Sanitară” și-a asumat în mod public practicarea sindicalismului bazat pe dovezi, suntem ținuți a vorbi despre toate situațiile care produc efecte negative dovedite asupra salariaților din sănătate.

Dovezile existente până în aceast moment arată că pandemia COVID-19 este reală, orice argumentație în contra acestei realități aducând un deserviciu sănătății publice. Sulimentar, nu putem vorbi despre conspirații pe tema pandemiei COVID-19 sau alte asemenea când știm că membrii noștri suferă toate efectele aceste pandemii!

În egală măsură, sunt obligați să indicăm public toate erorile și toate abuzurile Guvernului, care se transformă în costuri pentru salariații din sănătate.

Federația „Solidaritatea Sanitară” va publica în perioada următoare o serie de materiale-document, care dovedesc numărul mare de situații în care Guvernul a știu (pentru că i-am spus noi) și n-a făcut (deoarece avea alte interes), costurile acestor atitudini generând costuri personale pentru majoritatea salariaților din sănătate (unii ajungând să plătească chiar cu viața).

ATENȚIE la următoarele aspecte:

– Abuzurile și erorile Guvernului nu dovedesc absența pademiei, ci doar existența lăcomiei și a indiferenței față de drepturile salariaților și ale cetățenilor. Problema pe care o avem de rezolvat – apărarea cetățenilor împotriva efectelor pandemiei rămâne, indiferent de atitudinea Guvernului sau de cei aflați la guvernare.

– Existența pandemiei nu îndreptățește Guvernul la a face ceea ce dorește. Remarcăm încercarea Guvernului de a folosit pandemia COVID-19 pe post de ciocan împotriva salariaților din sănătate, această atitudine fiind parte a abuzurilor acestui guvern.

– Din faptul că criticăm (îndreptățit) acest Guvern nu reiese că l-am susține pe cel dinainte sau am dori să susținem un Guvern al actualei opoziții. Sindicalismul bazat pe dovezi presupune atitudinea critică față de toate acțiunilor pentru care nu există dovezi ale eficienței lor, indiferent de guvernul care le desfășoară”, spun sindicaliștii.

De unde știu salariații aceste lucruri? Din experiență: au suportat pe pielea lor efectele ambelor urgii.În condițiile…

Publicată de Federația “Solidaritatea Sanitară” din România pe Marţi, 23 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *